VIDOVIC: – En pipekonsert har jeg ikke tenkt på – ØIF Arendal

VIDOVIC: – En pipekonsert har jeg ikke tenkt på

Lørdag vender tidligere ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic tilbake til Sparebanken Sør Amfi for første gang etter at han forlot klubben og ble Elverum-spiller.

Sondre Paulsen og ØIF Arendal står klare lørdag når Josip Vidovic og serieleder Elverum gjester Sparebanken Sør Amfi.

– Først og fremst blir dette en tøff håndballkamp. Alle vet at Sparebanken Sør Amfi er en av de tøffeste bortebanene i Norge. Det blir sikkert litt spesielt å løpe inn fra den andre siden av banen, men når dommeren blåser i gang handler alt om å vinne, sier Josip Vidovic til oifarendal.no.

Piping?
Å melde overgang til Elverum falt mange arendalitter tungt for brystet, men Vidovic bedyrer at han ikke har tenkt særlig mye på hva som venter han lørdag klokken 16:00.
– Nei, blir det en pipekonsert så blir det en pipekonsert. Jeg kan ikke bruke energi på noe jeg ikke kan påvirke, sier han.
Vidovic’ Elverum har tatt storeslem så langt denne sesongen med 23 av 23 mulige seire i Rema 1000-ligaen. Vidovic slet lenge med å få spilletid i den hvite drakten, men han har fått mer spilletid den siste tiden.
– Vi visste før sesongen at vi hadde en sterk tropp. Denne sesongen har vi ikke gått på noen smeller etter tøffe kamper i Champions League. Vi er gode til å nullstille og å gjøre jobben ordentlig. Derfor er vi ubeseiret så langt, forklarer Vidovic som har mange bekjentskaper og venner i gamlebyen som han jevnlig holder kontakt med.

Tenker ikke
Vidovic hadde håpet – for hans håndballvenner i Arendal – at gamleklubben skulle ha vært med helt i toppen av Rema 1000-ligaen denne sesongen. ØIF Arendal ligger på 6.plass før lørdagens match i Sparebanken Sør Amfi. I høstens oppgjør lagene mellom ble det 34-32 i Terningen Arena. Lagene møtes også i den utsatte cupfinalen 14.mai.
– For deres del hadde jeg ønsket ØIF Arendal høyere opp på tabellen, men jeg kan ikke bruke tid eller energi på å tenke på andre klubber. Det ville også ha vært feil av meg å si for mye når jeg ikke er en del av laget lenger, men jeg håper alltid for mine venners skyld at ØIF Arendal ligger i toppen. Det er tross alt Norges to største og beste klubber de siste ti årene som skal kjempe om poengene. Dette er en prestisjetung kamp for begge lag å vinne, mener han.

Generalprøve?
– Hvordan skal dere slå ØIF Arendal?
– Litt kjedelig svar kanskje, men vi må stå sterkt i forsvar, være til stede mentalt og gjøre jobben. Vi skal vinne, men da må vi ta den fighten som venter. ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi er harde, gjentar han.
– Og hvilke gamle ritualer fra din tid i Sparebanken Sør Amfi tar du frem igjen til lørdag?
– Jeg hadde noen kampritualer da jeg spilte i ØIF Arendal, men når man har hverdagen i en ny hall får man nye ritualer, svarer han.
– Og middag til Sondre (red.anm) blir det ved seier?
– Jeg håper det blir mange middager med Sondre uavhengig om det blir seier eller ei, avslutter Josip Vidovic.

For lørdag blir det ingen kjære mor når Vidovic tar med seg sitt Elverum til Sparebanken Sør Amfi.

PS: Billetter til lørdagens kamp klokken 16:00 kjøper du i ØIF-appen eller her: https://oif-arendal.woow.no/#!/home