PRESTISJE: – Små marginer avgjorde sist – ØIF Arendal

PRESTISJE: – Små marginer avgjorde sist

ØIF Arendal tapte 34-32 i den TV2 Sport-sendte toppkampen mot Elverum i Terningen Arena i fjor høst.

Luka Panza er tydelig på at ØIF Arendal må levere en sterk prestasjon for å stoppe Elverums seiersrekke i Rema 1000-ligaen lørdag ettermiddag.

– Vi spilte en bra kamp i Terningen Arena sist. Det var marginer som avgjorde kampen der oppe. Vi tar med oss en prestasjonen inn mot lørdagens kamp, men vi har stor respekt for Elverums seiersrekke i Rema 1000-ligaen og deres prestasjoner i Champions League denne sesongen. Vi må spille på vårt maksimale nivå for å ha en sjanse, men det er ikke sikkert det holder mot Elverum slik de leverer om dagen, sier en åpenhjertig Luka Panza overfor oifarendal.no.

Tippekamptid
Lørdagens match mot Elverum har kampstart klokken 16. Kampen skulle opprinnelig vært spilt søndag ettermiddag, men lørdagens gjester skal i aksjon i Champions League i midtuken. Derfor ble kampen flyttet en dag frem.
– Forskjellen på oss og Elverum etter kampen i Terningen er at Elverum har fortsatt prestasjonene sine på et veldig høyt nivå, mens vi har variert kraftig. Vi kan ikke si annet enn at Elverum er favoritter til lørdag. Deres prestasjoner har vært veldig sterke denne sesongen. De er Norges beste lag om dagen, men vi skal gjennom uka forberede oss maksimalt for å gi dem god kamp, mener Panza.

God stemning
ØIF Arendal har hatt spillefri den siste uka grunnet landslagsperioden. Panza beskriver stemningen i troppen som god før lørdagens kamp mellom to av norsk håndballs største rivaler.
– Jeg opplever at stemningen blant spillerne er god om dagen. Det fine er at hver kamp betyr noe. Denne kampen er ikke noe unntak. Elverum er noe eget og gutta vil vise seg frem. Det er kamper som dette vi jobber for hver eneste dag, mener han.
– Betyr det noe at dette også er generalprøve til cupfinalen i mai?
– For oss betyr det mye å levere utvikling i alle spillets faser som i sum gir en god prestasjon. Vi må bruke hver kamp for å bli bedre, fortsetter han.

Tre poeng opp
ØIF Arendal ligger på 6.plass med 26 poeng for helgens serierunde. Elverum topper med 23 strake seire og 46 poeng. For ØIF Arendals er det tre poeng opp til Kolstad og Runar som ligger på tredjeplass tre runder før slutt. Nærbø ligger på 5.plass med 27 poeng. Etter lørdagens prestisjekamp mot Elverum venter Haslum (3.april) og serieavslutning borte mot erkerival Kristiansand (9.april).
– Er trenerteamet og spillerne fornøyd med fire av seks mulige poeng på de tre siste kampene?
– Nei, vi kan ikke være fornøyd med å ta fire poeng hvis prestasjonene ikke er gode nok. Vi skal vinne hver kamp. Vi vil prestere stabilt i serieavslutningen og ikke ha så mange ups & downs i spillet vårt. Vi må holde oss til konseptet og spillplanen og levere maksimalt målt mot potensialet vårt. Da er vi fornøyd, fastslår ØIF Arendal-trener Luka Panza.