Gull, sølv og første nedrykk avklart tre runder før slutt – er spenningen over?! – ØIF Arendal

Gull, sølv og første nedrykk avklart tre runder før slutt – er spenningen over?!

Årets serieavslutning byr ikke på for mange spennende avgjørelser i de tre siste serierundene. Seriemesteren er allerede kåret, suverene Elverum kan trene på medaljesermonien. Og sølvmedaljene kan Drammen smykke seg med etter helgens kamper. Spenningen står nå rundt sluttspillsrangering og om Sandefjord skal ta igjen Haslum i nedrykkskampen. Og et par ikke ubetydelige ting til…

Årets seriespill har vært mindre spennende enn på lenge. Elverum har virkelig bevist hva man kan få til gjennom stadig å bygge videre på en bunnsolid vinnerkultur og har økt avstanden til resten av lagene i eliten. Drammen har av de fleste eksperter, i flere sesonger blitt tippet som en solid nr. 2. Frem til årets sesong har ØIF Arendal klart å gjøre disse forstå-seg-påernes tips til skamme. ØIF Arendal har vært en god nr. 2 over flere sesonger, men koronautfordringene har – midlertidig – skapt utfordringer for oss i sør.

Runar har vært en klubb som over tid nok har underlevert på egne ambisjoner. I år har sandefjordingene derimot levert og er en av lagene med den mest positive utviklingen. Og tre runder fra slutt ligger den siste medaljen, bronsen, innen rekkevidde. Skal de ta de siste medaljene ser det ut som om Kolstad kan være den største utfordreren. Og Kolstad må vel kunne sies å være være den eneste reelle positive overraskende i toppen. Og tar man sesongstarten i betraktning, er det imponerende hva trønderne har fått til litt i det «skulte». En bronsemedalje må vel nærmest sees på som et «ran» fra klubben som helt sikkert ikke vil nøye seg med bronsemedaljer i fremtiden. Nå skal både Runar og Kolstad gjøre lurt i å ha et godt øye til Nærbø også. Jærbuene har nok en gang overrasket og bare et overraskende tap for Haslum gjør at det ikke er de hvite og blå som hadde vært nærmest bronsemedaljene.

At Nærbø og Drammen antageligvis havner i semifinale i EHF-cupen forteller mye om to lag som virkelig har en god sesong å se tilbake på. Muligheten er stor for at norsk herrehåndball får et lag i en E-cup finale. Det er lenge siden sist. Det er lenge siden Drammen viste vei…

Men ikke desto mindre moro om Elverums «herjinger» i Champions League skulle toppes med en norsk vinner i EHF-cupen?

Tre runder før slutt vil mange også la seg imponere over våre brødre ennå lengre sør. KRS Topphåndball leverer sannsynligvis en sluttspillsplass i årets første sesong. Og på samme tidspunkt kun fire poeng bak storebror. Skulle Fjellhammer også klare å holde Bækkelaget og Halden bak seg, er vi overbevist om at det står skyhøyt i kurs i Lørenskoghallen.

ØIF Arendal må nok tåle at våre prestasjoner slår mest ut på den negative delen av skalaen når det kommer til seriespill. Men at gutta har spilt oss frem til en NM-finale gjør at sesongen allikevel kan bli en av de mest minnerike. Det skal selvsagt en mektig prestasjon til akkurat den 14. mai om så skal skje. Det er langt fra umulig. Og vi har vel heller ikke glemt at Elverum har «truet» med å stille med juniorlaget. At noen påstår at veien til NM-finale ikke har vært den mest krevende, demper ikke prestasjon. Vi har hatt åpenbart enklere muligheter før, som vi ikke har klart å levere på. En NM-finale er akkurat så stort som at ØIF Arendal bare har vært der en gang før!

Den klubben som kanskje må tåle den største negative overraskelsen denne sesongen er Bergen. Som tidligere i år varslet storsatsing og som nå må starte denne på nivå 2. Ja, det er om man ser bort fra alt som har skjedd i Nøtterøy.

Og for alle som måtte mene at vi nå avlyser enhver spenning i sesongavslutningen – dere tar alle feil. ØIF Arendal møter Elverum hjemme 27. mars. Er det noen som tror at ikke den kampen blir viktig som forberedelse inn mot årets NM-finaler? Og selv om gull og sølv er fordelt, skal det knives knallhardt om de øvrige plasseringene. For nå handler det om den beintøffe kampen om best mulig posisjon inn i sluttspillet.

For en ting er helt sikkert. Dersom Elverum ikke vinner sluttspillet, blir det klubbens dårligste sesong på mange, mange år – uansett alle andre titler og Champions League-spill. Og for alle andre klubber vil en seier i sluttspillet bety tidenes beste sesong.

Det er i alle fall hva vi tenker inn mot en fantastisk spennene sesongavslutning og forberedelser til både NM-finale og sluttspill! Norske lag langt i EHF-cupen og ikke minst Elverums prestasjoner i Champions League! Spenn deg fast!