SISTE: Måtte gi tapt for gamle kompiser – ØIF Arendal

SISTE: Måtte gi tapt for gamle kompiser

Tidligere ØIF Arendal-spiller Martin Lindell var solid da Runar vant kveldens medaljeoppgjør mot ØIF Arendal.

Jørg William Fiala Gjermundnes leverte tidvis gammel form borte mot Runar i kveld. Her fra oppgjøret lagene mellom i fjor høst.

– Det er skuffende og ikke slik jeg hadde sett dette for meg. Vi kommer til bra med sjanser, men får ikke ballen i mål. Joachim Christensen står som en levende vegg. Vi bommer på fire straffer. Bronsen røk nok, med mindre vi gjør rent bord i resten av kampen. Vi må jobbe på og se mot sluttspillet, oppsummerte André Jørgensen Hofstøl til Direktesport etter kampen.
Nevnte Christensen reddet fire straffekast og var særdeles viktig for forskjellen lagene mellom i kveld.
– Når man har slike dager, må man bare nyte det, sa han blant annet til Direktesport etter kampen.

Slik var kampen:
Runar tok raskt ledelsen 2-0 i kveldens oppgjør. ØIF Arendal var oppe på 3-3 i en fartsfull åpning, men i resten av omgangen lå vertene foran ØIF Arendal. Frederik Børm reduserte til 6-5 etter ti minutter. Runars ene svenske, Tobias Rivesjø økte ledelsen til 9-6 midtveis i omgangen. Etter 20 minutter sto det 13-8 på tavla, før Jørg William Fiala Gjermundnes og Olaf R. Hoffstad sørget for nytt ØIF med to raske scoringer og 13-10. Den forskjellen holdt seg inn til pause og 15-12.
Etter hvilen startet Runar sterkt og gikk raskt opp i en 19-14 ledelse. Samtlige mål ble satt inn av Rambo. Åtte minutter ut i omgangen fungerte hverken 5:1 forsvaret eller angrepsspillet særlig godt. Da tok Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl timeout. Den manøveren hjalp og etter 42 minutter sto det 20-16. ØIF Arendal spilte seg til en rekke gode sjanser, men bakerst i Runar-målet sto Joachim S. Christensen sto som en levende vegg og hadde midtveis i omgangen en redningsprosent på 44. Totalt endte hans redningsprosent på 47%, noe som utgjorde store deler av forskjellene lagene mellom i kveld.

Runar økte ledelsen jevnt og trutt mot slutten av andreomgang og vant til slutt 29-21 i Runarhallen. Runar gikk dermed opp på 3.plass på tabellen, foran Kolstad.

Dagene mest positive ØIF-spiller var Richard Lindstrøm. Han var et friskt pust utover i kampen og ble sågar kåret til ØIF Arendals beste spiller av den lokale juryen i Runarhallen.

Christensen var sammen med nevnte Rambo og de to gamle ØIF-spillerne Kenny Ekman og Martin Lindell svært toneangivende i kveldens oppgjør.