Nærbø hopper over (!) kvartfinalen – ØIF Arendal

Nærbø hopper over (!) kvartfinalen

Det europeiske håndballforbundet besluttet fredag at ØIF Arendals kolleger i Rema 1000-ligaen Nærbø hopper direkte til semifinalen i EHF European Cup.

Heine Jensen, kommende ØIF-trener, og hans Nærbø hopper bukk over kvartfinalen i European Cup og går direkte til semifinale. Årsaken er at kvartfinale-motstander Minsk er kastet ut av cupen.

Jærbuene skulle ha møtt hviterussiske Minsk i kvartfinalen, men grunnet krigen i Ukraina og Hviterusslands delaktighet i denne, er landets – og russiske lag i praksis kastet ut av de europeiske turneringene.

Dette betyr dermed at Nærbø ikke skal spille kvartfinale mot Minsk, men går direkte videre til semifinalen. Der møter Nærbø vinneren av Drammen/Suhr Aarau (Sveits). Drammen skulle ha spilt mot Krasnodar i forrige runde, men klubben ønsket – i tråd med myndighetenes råd – å ikke sende laget til Krasnodar. EHF dømte Drammen til 10-0 tap (!), men grunnet den gode målforskjellen fra hjemmekampen i Drammen gikk Kristian Kjelling & co videre.

EHF European Cup er den tredjest laveste rangerte klubbturneringen i Europa. Champions League er den øverste, mens EHF European League – turneringen ØIF Arendal var med før franske PAUC ble for sterke over to kamper, er rangert som den nest beste.