TETT:- Kveldens vinner er fortsatt med – ØIF Arendal

TETT:- Kveldens vinner er fortsatt med

Runar-trener Leif Gautestad er klar før søndagens medaljekamp hjemme mot ØIF Arendal i Sandefjord.

Leif Gautestad, her intervjuet av ØIF Arendals Oddvar Paulsen i november.

– Selv om en aldri skal si aldri når det er 4-5 runder igjen, er kveldens vinner fortsatt med i kampen om bronse. Laget som ikke vinner får et dårligere utgangspunkt, mener Leif Gautestad.

Kenny Ekman måtte roe ned Joachim Christensen i Sparebanken Sør Amfi i november.

Tett
For situasjonen før kveldens medaljekamp er slik: Kolstad har 27 poeng (22 kamper) og innehar tredjeplassen, mens Runar Sandefjord har 27 poeng og dårligere målforskjell (21 kamper) på 4.plass. ØIF Arendal har 26 poeng og 21 kamper. Det betyr at kveldens vinner vil innta tredjeplassen på tabellen. Runar har – i likhet med ØIF Arendal – tapt både mot Halden og Nærbø etter EM-pauen, men at laget hans har spilt ujevnt har sin forklaring, mener han.
– Vi har tidvis hatt mellom 3 og 8 spillere på trening på grunn av corona. Da sier det selv at det kan bli noen ujevne kamper med slike rammebetingelser, men i sum har vi hatt en strålende sesong. Folk må huske hvor vi kom fra med nedrykkstrid. At vi nå spiller om medaljer er en flott opptur for hele klubben, fastslår Gautestad.
– Vi har hatt spillere som nærmest puster gjennom sugerør etter sykdommen, billedgjør han.

Rambo
Runar Sandefjord ble før sesongen spådd i medaljestriden av nær sagt alle. En av årsaken heter Christoffer Rambo og hans hjemkomst fra tysk håndball. Den høyreiste høyrebacken har levert varene og toppet lenge toppscorerlista.
– For oss er kampen mot ØIF Arendal en fin mulighet for å ta poeng og dermed kjempe videre om medaljer i Rema 1000-ligaen. Vi håper også at tiltaket «Folkets kamp» skaper solide rammer og bra stemning i hallen. For det er ikke tvil om at kamper mot ØIF Arendal er noe ekstra spesielt, sier Gautestad som var ØIF Arendal-trener fra 2008 til 2013. «Folkets kamp» betyr at sponsorer – deriblant klubbens felles sponsorer, Sparebanken Sør, stiller med gratisbilletter – også til supportere fra Arendal. Med i troppen er som kjent de tidligere ØIF-spillerne Kenny Ekman og Martin Lindell. Derfor blir det mange kamper i kampen i kveld.
– Arendal er på om dagen og det er to jevne lag som møtes. Det blir to lag som kommer til å gå ut i hundre. Det blir jevnt og tett med Runar som seiersherrer, spår han.
– Og da blir det ikke lett å være kjæresten til Kari Sunde?
– For meg blir det lett, men vi kjenner gamet. Når ØIF Arendal ikke spiller mot Runar håper jeg alltid på ØIF, men når Runar og ØIF Arendal møtes er det selvsagt Runar som gjelder. Det samme gjelder for Kari motsatt vei, men jeg går selvsagt for Runar-seier,sier han og sier også at hans gamle vennskap med ØIF Arendal-patriotene Helge Parnemann og Arnor Nilsen blir en del av en flott helg.
– De er på besøk hos meg i helga, men når kampen blåses i gang er vi på to ulike sider. Det blir spennende. Det ligger mye i potten, avslutter Leif Gautestad overfor oifarendal.no.