SØNDENÅ:- Ja, det er vi helt avhengige av – ØIF Arendal

SØNDENÅ:- Ja, det er vi helt avhengige av

Magnus Søndenå har storspilt i ØIF Arendal-drakta etter comebackete etter den traurige skulderskaden, men han er usikker på om det er et kvalitetstegn når det i praksis er dødt løp bak Drammen og Elverum.

Magnus Søndenå mener ØIF Arendal må vinne mot Runar for å henge med i kampen om bronsemedaljene.

– Jeg har faktisk tenkt litt på dette den siste tiden, for tabellen er veldig jevn. Jeg klarer faktisk ikke å bestemme meg om det er et kvalitetstegn eller ei når det er så jevnt som det er bak Elverum og Drammen. Det kommer litt an på hvem man spør, men vi skulle selvsagt ha vært i en posisjon der avstanden ned til lagene bak medaljestriden hadde vært større. Det eneste jeg er sikker på- slik sesongen har utviklet seg – er at det blir jevnt helt inn i kampen om det bronseplassen, tror Magnus Søndenå som hamret inn nye mål – elleve i tallet – hjemme mot Halden sist.
– Det fine med knivingen er at det blir mer underholdende enn at alt av medaljeplasseringer er avgjort lenge før slutt, legger han til.

Runar neste
Kolstads seier hjemme mot Drammen onsdag kveld, sørget for at trønderne låner tredjeplassen frem til søndag frem til ØIF Arendal og Runar har gjort opp seg mellom i Runarhallen. Runar ligger på 4.plass med samme poengsum som Kolstad (27), mens ØIF Arendal har 26 poeng. ØIF og Runar har en kamp mindre spilt enn trønderne.
– For vår del blir mye avgjort de neste ukene hvorvidt vi blir med i kampen om tredjeplassen eller ei, men vi skal sette liv og lemmer til for å kapre den tredjeplassen. Samtidig tenker vi fremover mot sluttspillet og cupfinalen 14.mai. Grunnsesongen ble ikke slik vi håpet på og derfor har vi to tanker i hodet på en gang om dagen, forklarer Søndenå som har satt inn nær 6 mål i snitt i kampene han har spilt denne sesongen.

Hjembyen
Søndenå har vokst opp i Sandefjord TIF – klubben dagens Sandefjord Håndball, delvis springer ut og har røtter fra. Dermed blir søndagens bortekamp mot Runar Sandefjord noe spesielt for hans del, men Søndenå påpeker at det er mange år siden han har spilt mot Runar. Søndenå var skadet da lagene møttes i november. Da vant Runar 33-31 i Sparebanken Sør Amfi.
– Det er mye kvalitet i Runar-troppen, men vi har mer enn nok med å tenke på oss selv. Vi skal få kampen inn i vårt spor med høyt tempo og samtidig hjelpe våre målvakter bakover. Alle forstår at denne kampen blir beinhard og etter hva jeg forstår er kampen en såkalt «Folkets kamp», noe som forhåpentligvis vil gi bra trøkk i hallen. Å møte et lag fra hjembyen er alltid litt ekstra motiverende og jeg tar gjerne med meg to poeng fra Runarhallen. Det er vi helt avvhengig av for å henge med i kampen om bronsemedaljene. For det skal ikke være noen tvil om at vi er lysten på seier i hver eneste kamp, selv om de to gjeveste medaljene allerede er delt ut, avslutter ØIF Arendals store formspiller om dagen Magnus Søndenå.

Søndagens kamp i Runarhallen har avkast klokken 18:00.

PS: Runar Sandefjord kantspiller Tobias Glemming og Søndenå spilte sammen i Follo tidligere i karrieren. Søndag blir det gjensyn!