– Mange hadde nok sett for seg et større skille – ØIF Arendal

– Mange hadde nok sett for seg et større skille

ØIF Arendals hovedtrener André Jørgensen Hofstøl innrømmer at han selv er overrasket over hvor tett det er bak Drammen og Elverum. For nå handler alt om hvilket lag som tar tredjeplassen i årets sesong.

André Jørgensen Hofstøl er klar på at det må bli to poeng søndag for å henge med i bronsekampen. Her i samtale med trener Luka Panza.

– Det er nok mange som har sett for et større skille mellom topplagene og gruppa med lag rundt og over midten av tabellen. Vi har tapt for mange poeng og må nok ta fire eller fem seire til for å ta tredjeplassen. Det blir jevnt helt inn og virusutbrudd eller ikke virutsutbrudd kan fort blir avgjørende, sier Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.

Selv om det ble amptert mellom tidligere ØIF Arendal-spiller Kenny Ekman og hans lagkompis Joachim Christensen i Sparebanken Sør Amfi før jul, endte det med Runar-seier da.

Seriemester
Onsdag kveld ble Elverum seriemester uten å spille. Kolstads knepne seier hjemme – i det som var Christian Berges trenerdebut – mot sølvplasserte Drammen, sørget for at Elverum kunne feire seriegull. Kolstad, dog med en kamp mer spilt enn de tre lagene på 4.-6.plass, gikk opp og forbi både Runar Sandefjord (27 poeng) og ØIF Arendal (26 poeng) på tabellen. Nærbø vant stort hjemme mot Halden onsdag. Dermed skiller det kun to poeng fra Kolstad på 3.plass (27 poeng) og ned til Nærbø på 6.plass (25 poeng). Kristiansand ligger på 7.plass med 22 poeng.
ØIF Arendal har et meget tøft program de neste ukene, med Runar på bortebane søndag og Drammen søndagen deretter. Deretter står Elverum for tur i Sparebanken Sør Amfi 27.mars, Haslum 3.april og Kristiansand i Aquarama 9.april.
– Må det bli to poeng for å være med i bronsekampen?
– Ja, vi må slå Runar og antakelig Drammen også. Da ligger det også inn seire mot Haslum og Kristiansand. Vi har kanskje det tøffeste programmet igjen, svarer han.

Frederik Børm og ØIF Arendal tapte mot Runar i høst. Søndag er det tid for revansj.

Like…?
Jørgensen Hofstøl trekker frem flere likheter mellom Runars og ØIF Arendal sesong så langt. Begge har variert og gått på stortap mot Halden på utebane og Nærbø henholdsvis hjemme og borte.
– Før jul tapte vi mot dem hjemme. Da var vi inne i en dårlige periode. Nå ser det hakket lysere ut for oss, mens Runar har variert enda mer enn oss. Toppnivået vårt er godt nok for å ta to poeng, mener han.
Med Sondre Paulsen ute med brudd i hånda hviler det enda mer ansvar på Mario Matic, Magnus Søndenå søndag kveld.
– Vårt fokus er alltid å fortsette med det vi har lykkes med. Vi tar med oss en godfølelse fra Halden-kampen (red.anm: seier 32-28). Den kampen var positiv for oss og jeg er egentlig litt overrasket over at seieren ikke ble større.
– Hvem må stoppes søndag?
– De har solide enkeltspillere, som Trym Bilow Olsen, Christoffer Rambo og Martin Lindell. Det blir avgjørende at de ikke får dominere kampen, avslutter Jørgensen Hofstøl.

PS: Runar Sandefjord har døpt om søndagens kamp til «folkets kamp», noe som skal gi full hall og folkefest i Runarhallen søndag kveld.