Øygarden & co med høye ambisjoner før viktig helg – ØIF Arendal

Øygarden & co med høye ambisjoner før viktig helg

Lørdag er det duket for håndballfest i Nedeneshallen når Henrik Øygarden og Øyestad IF G18 møter Randesund og Viking Stavanger i hjemmerunden i den landsomfattende Lerøy-serien.

Henrik Øygarden og Øyestad G18 møter Randesund og Viking Stavanger lørdag i Lerøy-serien i Nedeneshallen. Foto: P. Stenseth/Øyestad G18

– Vi kjenner Viking godt ettersom vi har spilt mot de flere ganger gjennom årene. Randesund er et lag vi har møtt i regionserien, så vi har god kjennskap til de også. Vi har god tro på å slå de begge, hvis vi er konsentrerte og har 100% innsats, sier Henrik Øygarden til oifarendal.no tirsdag.

Ambisjoner
Øyestad-gutta har levert gode resulater denne sesongen i den landsomfattende Lerøyserien for 18-årslag. De har vunnet tre av fire kamper så langt og ligger med det på andreplass i avdelingen, to poeng bak lederlaget Elverum. Elverum venter i april.
– Målet i Lerøy er å komme så langt som mulig. Hvis vi holder oss skadefrie og konsentrerte gjennom hele serien, så kan vi vinne. Vi har et bra lag, og spilt med hverandre i lang tid, så vi kjenner hverandre godt på banen, sier Øygarden som også er toppscorer i avdelingen før helgens runde hjemme i Nedeneshallen.

Ufrivillige pauser
For oppladningen til årets sesong har vært alt annet enn forutsigbar. Pandemien har delvis gjort det krevende å trene sammen og ikke minst utvikle seg slik det ville ha vært under normale omstendigeter. Trøsten er at det har vært likt for alle ungdomslagene i perioden som alle håper nå forblir historie en gang for alle.
– Jeg vil si vi har kommet sterkere ut av corona-perioden. Vi har fått trent mye, og mesteparten har gjort en god jobb for å gjøre det beste ut av situasjonen. Selvfølgelig merker man at motivasjonen gikk opp og ned med lockdown og alle restriksjonene, men mange har holdt motet oppe. Jeg synes samspillet fortsatt er bra. Selv føler at samspillet med lagkompisene er sterkt, siden jeg har spilt med de siden jeg selv startet med håndball, sier Øygarden.

Løpe, løpe
-Hvordan skal dere vinne lørdagens kamper?
– Ved å gjøre det vi er best på, som kontrafasen og å løpe så mye som mulig. Vi liker å få enkle mål i kontrafasen og er noe vi har fokus på. Vi vinner også med at alle gir 100% innsats, og kommuniserer både i angrep og viktigst – i forsvar. Vi har gode spillere på hver posisjon, så hvis vi er konsentrerte og gir alt, vil nok kampene gå den riktige veien, avslutter en optimistisk playmaker Henrik Øygarden.

Vil toppe
Jostein Tellefsen, som er en del av støtteapparatet rundt G18/rekruttmiljøet i Øyestad IF, opplyser at man får samtlige kamper for den nette sum av 100 kroner lørdag, men at det er gratis inngang for publikummere under 16 år. Det spilles også to regionskamper lørdag (G12, Øyestad vs. Gimletroll og Strømmen/Glimt J13 vs. Birkenes).
– Vi har også et mål om å toppe tilskuerstatistikken i Lerøy-serien, som betyr at vi må minimum må ha 200 på tribunen. Vi har et stort publikum som følger oss i 2 divisjon, men vi håper også at følger oss opp på lørdag, sier han.

Kampprogrammet i Nedeneshallen lørdag 5.mars, Lerøyserien G18:
Klokken 11 – Viking Stavanger – Øyestad
Klokken 15 – Randesund – Viking Stavanger
Klokken 19 – Øyestad – Randesund