– Det var nesten skremmende hvordan kroppen min reagerte – ØIF Arendal

– Det var nesten skremmende hvordan kroppen min reagerte

Det ble en tøff søndagskveld etter tapet hjemme mot samboer Leif Gautestads og hans Runar Sandefjord i november. Søndag blir det en ny nervepirrende kveld for Kari Sunde.

Kari Sunde tåler mye, men i november ble det mye for supporterhjertet hennes.

– Her er det mange ting, humrer et av symbolene på supporterkulturen i håndball-Norge, Svermens Kari Sunde.

Skremt
For søndag er på an igjen for Sunde og svermerne som skal hjelpe ØIF Arendal med alt hva lyd, tromming og støtte kan tåle. For tapet hjemme i november i Runar Sandefjord ble en regelrett mental knockout for Kari Sunde.
– Nesten skremmende! Jeg tror aldri jeg har vært så sur som den søndagen etter kampslutt. Jeg ble rett og slett overrasket over meg selv. Jeg vekslet ikke et ord med Leif etter kampen da han tuslet fornøyd ut av hallen en time etter kampslutt. Det var nesten skremmende hvordan kroppen min reagerte, beskriver Sunde.
Samboer og Runar-trener Leif Gautestad fikk etter 30-33 tapet beskjed om å la være med å ringe henne.

Søndag gjester Kari Sunde, Svermen og ØIF Arendal eks-ØIF-trener Leif Gautestads Runar Sandefjord til dyst. Vinneren overtar tredjeplassen i Rema 1000-ligaen når få kamper gjenstår.

Sur
– Han hørte ikke etter og forsøkte seg med noen oppring, men jeg kunne ikke ta telefonen. Jeg var regelrett sur, men dagen etter måtte jeg nesten ringe ham opp igjen, humrer Sunde.
Hun mener årsaken til den heller labre søndagkvelden i november har sin årsak i at ØIF Arendal i en årrekke har prestert bedre enn Runar Sandefjord. Søndagens motstander har blant annet hatt en tur i 1.divisjon for få sesonger siden. Nå er sandefjordingene en het kandidat til bronsemedaljene etter blant annet å ha fått hjem Christoffer Rambo før inneværende sesong. Laget som vinner søndagens batalje i Runarhallen, vil overta tredjeplassen fra Kolstad.
– Vi må vinne for å ta bronse. Uten seier søndag kveld blir det knalltøft, tror hun og legger til at ØIF Arendal har lag som Drammen og Elverum igjen.
– Nærbø og Kolstad har på papiret et noe enklere program enn oss.
– Hvor viktig er det å ta tredjeplassen i seriespillet?
– En klubb som ØIF Arendal skal ha mulighet for å vinne hver kamp man spiller. At det er så jevnt i Rema 1000-ligaen er egentlig en drømmesituasjon for oss supportere. Hver kamp blir som en seriefinale frem til påske, men det hadde jo vært enda gøyere om det også var kamp om sølvet og gullet. Det er spenning helt inn vi ønsker, sier hun videre.

Gode venner
Selv om søndagens kamp er ekstra viktig å vinne – for å gjenskape balansen mellom henne og Leif Gautestad, beskriver hun også ekstra sommerfugler i supportermagen.
– Kenny (red.anm: Ekman) er en av mine beste venner og det er også litt spesielt. Jeg håper det blir en kul kamp, med bra spill og at ingen av lagene rakner. Det er jevne, fartsfylte kamper som er mest moro. Det er slike kamper vi lever for, fortsetter hun.
– For når slike kamper bølger frem og tilbake, lever hodet sitt eget liv, ler hun.
ØIF Arendal møter Runar uten klubbveteran Sondre Paulsen. Han er som kjent ut med et brudd i hånda.
– Hvor mye betyr det i en slik kamp som på mange måter definerer seriespillet for ØIF Arendals del?
– Jeg synes Sondre har vært god gjennom hele sesongen. Han representerer en trygghet. Han er solid og gjør aldri tekniske feil, men samtidig er det veldig godt å se Mario, Magnus og William er on fire. De er i god form og det de leverte mot Halden var solid greier, men Sondres skade gjør at det blir en spiller mindre å rullere på. Det er det ikke mange lag – utenom Elverum – som ikke merker, svarer hun.

Nå da?
– Og hvordan er psyka nå da, når det er to dager til kamp?
– Grei, humrer hun igjen og fortsetter:
– Jeg reiser bortover til Sandefjord i kveld og skal tidlig opp og se litt kamper med Leifs sønn. Jeg har gruet meg til Runar-kampene i alle år. På den ene siden unner jeg Leif alt godt, men mitt supporterhjerte tilhører ØIF Arendal. Derfor blir det litt rart, men nervene er egentlig helt ok akkurat nå. Jeg er glad kampen spille søndag kveld, slik at både Leif og meg får noen dager sammen før kamp. Jeg er født optimist og har god tro på gutta våre.
– Jeg tror vi vinner fordi vi har en målvaktsduo som kan levere varene. Da kommer gutta opp i fart fremover, slik Magnus (red.anm: Søndenå) viste mot Halden. Han utpeker seg den spilleren som skaper noe hele tiden. Han er skikkelig trussel absolutt hele tiden. Når han bestemmer seg er det vanskelig å takle ham. Det er vår tur til å vinne, avslutter Kari Sunde til oifarendal to dager før Runar Sandefjord og ØIF Arendal skal gjøre opp seg mellom.

Hvis ikke kan det bli skremmende. Det tror nettredaksjonen av Kari Sundes røde og sorte hjerte neppe har godt av.

PS: Svermen stiller med rundt 35 supportere i Runarhallen søndag kveld.