– Vi har snudd trenden – nå kan sluttspillet komme – ØIF Arendal

– Vi har snudd trenden – nå kan sluttspillet komme

André Jørgensen Hofstøl er tilfreds om dagen. Den gryende stormformen er tydelig i anmarsj.

André Jørgensen Hofstøl er fornøyd med spillerne sine og avslutningen på seriespillet. Over påske sluttspillet.

– Det fløt veldig bra mot Kristiansand i 3/4 av kampen. Spillerne har respondert på det vi har jobbet med og avsluttet seriespillet på en god måte, sier André Jørgensen Hofstøl til oifarendal et halvt døgn før det blir klart hvem som blir motstander i kvartfinalene over påske.

Sterk
ØIF Arendal hadde få problemer med å stoppe et av formlagene i Rema 1000-ligaen i siste serierunden. En pangstart ga 8-2, før Kristiansand yppet seg i resten av førsteomgangen lørdag kveld. Etter hvilen viste Ivan Eres gryende storform og stengte buret fullstendig. Til sist sto det 31-22 på tavla. ØIF Arendal ledet 15-13 over den suverende serielederen Elverum til pause, men måtte gi tapt i andre omgang. I nest siste serierunde hadde ØIF Arendal i realiteten kontroll på Haslum, selv om bæringene yppet seg midtveis og mot slutten av kampen. Jørgensen Hofstøl har proklamert og vært tydelig på at andre del av høstsesongen ikke var ØIF Arendal verdig, men at formen skulle prikkes inn mot sluttspillet.

– Hvilke grep har dere gjort for å snu trenden som vi nå ser tydelige resultater på?
– Vi har drodlet en del rundt suksessfaktorene i begynnelsen av sesongen. Da brukte vi hele laget og alle var delaktige. Mot Kristiansand ble det veldig tydelig i andre omgang. Alle som kom inn bidro sterkt og tok leverte. Vi har helt enkelt tatt en del grep og det har fungert. Nå blir det spennende inn mot og i sluttspillet. Alt kan skje, mener han.
– Hvilke spillere har levert varene nå inn mot sluttspillet?
– Troppen har levert, men om jeg må trekke frem enkeltspillere vil nevne Jørg William Fiala Gjermundnes. Han har funnet tilbake til høstens form. Ivan Eres har blitt bedre og bedre og mot Kristiansand var han strålende. Ellers har Sondre og Richard (Paulsen og Lindstrøm) løftet høyre bakspillerposisjon.
– Og Magnus Søndenå blir også klar?
– Han skal testes på trening idag, men planen er at han skal være fit for fight når sluttspillet kastes i gang over påske. Magnus styrker oss uansett. Det ser bra ut, men vi må bare fokusere på oss selv. Litt kjedelig å snakke om det kanskje, men det er det vi kan gjøre noe med som er interessant, fortsetter han.

Vil ikke
Jørgensen Hofstøl ønsker ikke å ut med hvilket lag han kunne tenke seg i kvartfinalen. Det blir klart i dagens TettPå-sending fra klokken 20:30.
– Vi tar det vi får. Det viktigste er som sagt vår egen utvikling og prestasjoner. Det har løftet seg og vi er klare for sluttspillet. Vi gleder oss, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

Kvartfinalene spilles best av tre. Elverum, Drammen, Runar og Kolstad skal alle velge mellom Nærbø (5.plass), ØIF Arendal (6.plass), Bækkelaget (7.plass) og Halden (8.plass). Elverum starter med å velge sin kvartfinalemotstander, før Drammen, Runar og Kolstad gjør det samme blant de gjenværende.


Ivan Eres – spesielt. Fiala william tilbake til sitt gamle jeg. Sondre Paulsen/Rickhard får den høyrebacken til å fungere.

Trene så smått i dag. Søndenå. Spent.

Definitivt. Magnus styrker oss uansett. Vi ska. Bygge videre på.

Vi tar det vi får.

Trekningen – mandag-onsdag. Egentrening frem til mandag kveld.