SISTE: Final 8 til Arendal fra 2023! – ØIF Arendal

SISTE: Final 8 til Arendal fra 2023!

Norges Håndballforbund og ØIF Arendal er blitt enige. Det nye cupfinalekonseptet holdes i Arendal fra og med februar 2023.

SAMMEN: Bak står Bjørn Jensen (styreleder ØIF Arendal), Mats Aronsen (Canal Street), Per Carsten Michelsen (arrangementssjef ØIF Arendal). Foran fra venstre står Arne Thomassen (fylkesordfører), Sverre Knutsen (daglig leder Arendal By), Robert C. Nordli (ordfører Arendal), Morten Haakstad (Arendal Næringsforening) og daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Dette er en seier for samhandlingen mellom sentrale aktører i denne byen. Arendal har nok en gang vist at vi kan samarbeide, tenke stort og å tenke sammen. Nå er kontrakten med Norges Håndballforbund skrevet. Dette er en gledens dag. Nå begynner et stort praktisk planleggingsarbeid. Denne tilliten skal vi ta vare på, smiler og fastslår en strålende fornøyd daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no.

Holdt hemmelig
Bruun Hansen innrømmer at han har måttet holde avtalen hemmelig – selv i egen klubb – i flere dager.
– Det har ikke vært lett for å si det slik. Jeg tror folk har skjønt noe, for jeg sliter med å holde pokeransiktet alvorlig når jeg vet slike ting som dette. Nå som det er offisielt, kan vi sammen med alle aktørene som har står bak, kan vi tillate oss å være litt ekstra stolte idag. I morgen starter det praktiske arbeidet med å lage et arrangement som gjør håndball-Norge stolte, gjentar han.
Det har lagt i kortene i flere måneder at Arendal blir arrangør av det nye cupfinalekonseptet fremover. Kort fortalt betyr det at semifinalene og finalene i NM slås sammen, og legges til en helg i februar. Dermed er cupfinalen-dagen i romjula historie. Denne sesongens cupfinaler spilles som kjent i Oslo 14. mai. Fra 2022/2023-sesongen endres konseptet med andre ord radikalt. Final 8 – eller Final 4 for hvert kjønn som det i praksis blir arrangert over en langhelg i månedsskiftet februar/mars neste år. Dette er kampene som skal spilles:

  • Semifinaler, bronsefinale og finale for kvinner
  • Semifinaler, bronsefinale og finale for menn
  • Finaler for menn junior og kvinner junior

– Dette er 17.mai, julaften og fellesferien og alt som er, stråler daglig leder i interesseforeningen Arendal By, Sverre Knutsen som ikke legger skjul på at håndballfesten byr på solide muligheter for det lokale næringslivet i en periode hvor det er mindre aktivitet.

Fremtidens cupfinaler skal spilles i Sparebanken Sør Amfi. Det er til å bli glad av.

Fyller opp
Arrangementet vil sette Arendal og omegn på hodet i februar 2023 og de påfølgende årene. Restauranter og hoteller skal fylles, konserter skal ordnes og byen skal bygges og rigges til fest. Bruun Hansen trekker frem kommunen, politisk ledelse, næringsforeningen, Canal Street, fylkeskommunen og flere andre aktører som har stått sammen i jakten på fremtidens cupfinalekonsept. Blant de mange planene for den nye håndballfesten er at hvert lagene skal ha sitt eget utested for supportere gjennom finalehelga. Per Carsten Michelsen, arrangementssjef i ØIF Arendal, har tidligere uttalt at klubben allerede har reservert alle hotellene i byen for helga i februar neste år.

Final 8-konseptet – eller Final 4 for hvert kjønn – blir blant annet brukt i Champions League og er en kjent konkurranseform med stor suksess.

Nå får norsk håndball sin versjon av Final 8 for kvinner og menn. I Arendal. I slutten av februar neste år!

Det er inngått avtale for de to neste sesongene, samt opsjon på sesongen deretter.

Nettredaksjonen følger saken i ukene fremover.

NB: Les hva NHF skriver om saken her:

https://www.handball.no/nyheter/2022/04/final8-i-arendal-slik-blir-det-nye-nm-konseptet/