Snudde opprykkskamp – klare for Rema 1000-ligaen – ØIF Arendal

Snudde opprykkskamp – klare for Rema 1000-ligaen

Sandnes HK er igjen klar for Rema 1000-ligaen etter å ha beseiret Viking 28-27 i Sandneshallen i dag.

Premisset før kveldens toppkamp i 1.divisjon var tydelig: Sandnes, som toppet 1.divisjon med 32 poeng på 18 kamper, måtte sikre seg poeng hjemme mot Viking i Sandneshallen for å sikre opprykket og returen til Rema 1000-ligaen. Viking hadde før matchen 29 poeng på samme antall kamper. Det er 11 lag i 1.divisjon denne sesongen, noe som betyr 20 serierunder.

Viking – som neste sesong slår seg sammen med Stavanger IF – ledet 16-14 til pause i kveldens toppkamp. Etter hvilen startet Sandnes opphentingen ved toppscorer Henning Lea Knutsen. Hjemmelaget overtok ledelsen først på 28-27 tre minutter før full tid. Flere mål ble det ikke (!). Jon Kristian Slettebø ble den store helten ettersom han scoret Sandnes’ utligning til 27-27 og seiersmålet minuttet etter.

Sandnes’ toppscorer Henning Lea Knutsen (7 mål) ble belønnet med rødt kort syv minutter før slutt, uten at Viking klarte å dra i land seieren og fornyet og håp om direkte opprykk til Rema 1000-ligaen.

Vikings toppscorer ble Jonas G. Djurhuus med 6 mål.

Dermed møter ØIF Arendals nye hovedtrener Heine Jensen to tidligere klubber kommende sesong – hans nåværende Nærbø og Sandnes.

Vi ønsker Sandnes velkommen tilbake i det gode selskap!