HYLLET: – Hva skal man si? Gåsehud! – ØIF Arendal

HYLLET: – Hva skal man si? Gåsehud!

Sondre Paulsen ble takket av med godord, roser og hilsener fra tidligere landslagskolleger, medspillere, trenere og andre som står og har stått ham nær i flere tiår.

Sondre Paulsen ble hyllet av håndball-Norge etter kampen mot Haslum. Her med sønnen Mathias.

– Gåsehud, smiler Sondre Paulsen til oifarendal.no like etter 32-29 seieren mot Haslum i kveld.

Ikke seieren
Men det var ikke seieren som ga Paulsen gåsehud. En nær 25 minutter lang videohyllest som rullet på storskjermen etter kampen, roser fra frivillige og andre som har fulgt Paulsen i en årrekke var blant innslagene som holdt de over tusen tilskuerne igjen etter kampen i Sparebanken Sør Amfi. For lista over håndballpersonligheter som ga sin hyllest over storskjermen var lang: Leif Gautestad, Magnus Jøndal, Bente Svele, Harald Bredeli, Steinar Ege, Frank Egeland, Kjetil Øygarden, Robert Hedin, Josip Vidovic, Kåre Geir Lio, Børge Lund, Ole Erevik, Knut Inge Jørgensen og en rekke andre andre hyllet Paulsens som menneske, klubbspiller, landslagskollega, håndballpersonlighet, klubbikon og resten av superlativene den høyrehendte håndballegenden i ØIF Arendal fortjener idag.
– Jeg klarer ikke å ta inn over meg alt som kom på skjermen, rosene og alle de fine ordene som har kommet i dag. Overveldende, smiler en tydelig rørt Paulsen.

Angrer ikke
– Angrer du på valget etter en slik seanse?
– Nei, men rammene som disse kampene spilles under er noe man alltid tar med seg. Lukta av utrullet gulv, klister, synes av de frivillige og alt – hele pakka – kommer jeg til å savne. Det bruset litt ekstra i kroppen i dag for å si det slik, smiler han.
Paulsen – som var tydelig rørt under hele seansen – legger ikke skjul på at øyeblikk som denne søndagskvelden ble – ikke er det han liker sånn egentlig.
– Nei, men samtidig går slike øyeblikk som dette forbi mine kvaler om å stå i sentrum på en slik måte, svarer han.
For det var liten tvil om hvem fremtidens håndballspillere skulle ha autografen til denne kvelden. Intervjuet ble avbrutt av en nær endeløs rekke med barn og unge.
– Det er litt voldsomt, men samtidig utrolig moro å bli satt pris på slik som i kveld, sier han videre.
Det er kanskje ikke så rart. Paulsen vil etter alle solemerker være spilleren med flest a-landskamper for ØIF Arendal i mange år. Han har en karriere bak seg på a-landslaget, er selve symbolet sammen med Eirik Heia Pedersen hva klubbikon angår, æresmedlem og ikke minst har kun spilt seniorhåndball for én klubb i snart 18 sesonger på stripe: ØIF Arendal.

Inviterte
For søndagens gjester fra Bærum hadde ikke tenkt å gi Paulsen og ØIF Arendal poengene i Sparebanken Sør Amfi. ØIF ledet komfortabelt 17-10 i første omgang, men en god Haslum-avslutning sørget for 18-14 til pause. I andre omgang spiste Haslum innpå og det var først de to siste minuttene av kampen at Ivan Eres, Jørg William Fiala Gjermundnes og Mario Matic viste hvor poengene skulle forbli i lagkompisens store festaften.
– De kjemper heroisk, men vi inviterer de unødig inn i kampen igjen. Samtidig er vi best når det gjelder og det er en evne som vi har hentet frem igjen fra første del av høstsesongen. Den ferdigheten blir viktig å ta med i resten av sesongen, mener han.
– Og neste kamp er mot Kristiansand borte – din siste seriekamp?
– Jeg har ikke tenkt å avslutte med å tape mot Kristiansand. Et sted går grensen, smiler og avslutter Sondre Paulsen.

Klubbens evige legende. Nr. 10 Sondre Paulsen.