– Begynner å bli et luksusproblem – ØIF Arendal

– Begynner å bli et luksusproblem

Målvaktstrener Åsmund V. Strat er full av lovord om ØIF Arendals målvaktsduo før kvartfinalene kastes – eller reddes – i gang.

Ivan Eres og Kristijan Jurisic har levert varene denne sesongen. Til høyre står målvaktstrener Åsmund Strat.

– Kristijan (red.anm: Jurisic) leverer alltid og Ivan (red.anm: Eres) har tatt store steg etter å ha brukt litt tid på å komme inn i både språk, kultur og samspillet med forsvaret. Nå har vi to strenger å spille på og trenerteamet kan velge ut fra taktikk og dagsform, beskriver Åsmund Strat.

Gir råd
Den tidligere elitemålvakten leverer sine råd til André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza om hvilken målvakt som bør starte enten dagen før eller på kampdag. Den siste avgjørelsen tar Hofstøl og Panza.
– Ivan brukte litt tid på å tilpasse seg, men han har levert bedre og bedre. Han har levert noen solide kamper etter nyttår. De to gutta er som gode brødre. De samarbeider og pusher hverandre hver eneste dag. At vi nå står med to så solide målvaker gir en trygghet. Samtidig vet begge to at de må prestere for å spille. Det er ikke lenger en selvfølge å starte. Hvis målvakten som starter ikke treffer, vet både de og oss at det sitter en klar. De unner hverandre også suksess og det er kanskje det aller viktigste her, mener Strat.

Runar
Søndag møter Eres, Jurisic og ØIF Arendal tidligere ØIF-trener Leif Gautestad og hans nøkkelspillere Kenny Ekman og Martin Lindells Runar i den første kvartfinalen i sluttspillet.
– Hva bør en målvakt ha i redningsprosent for at det skal være godt nok?
– Ser man på sesongen som helhet er 30% en ok prestasjon, men ligger man på mellom 35-40% er det solid og sterkt. Både Kristijan og Ivan har hatt enkeltkamper opp mot 50% og det er jo ikke hverdagskost. Samtidig kan det være enkeltkamper der prosenten kanskje ikke er høyere enn 20%, men målvakten leverer redninger akkurat når laget behøver det. Det fine med statistikk er at tall ikke lyver over en lengre tidsperiode, men det handler også om å være best når det gjelder, fastslår han videre.
Strat vil av naturlige årsaker ikke utlevere statistikken klubbens to eminente målvakter har hatt mot søndagens kvartfinalemotstander Runar.
– Har du noen gode eksempler på å være best når det gjelder?
– I cupfinalen i 2014 hadde Jurisic stått en god kamp og leverte bra. I de to siste angrepene kom Svenn Erik Medhus inn og reddet de to siste ballene. Det er vel det beste eksemplet de fleste husker som følger ØIF Arendal tett, avslutter ØIF Arendals målvaktstrener Åsmund Strat.

Men, blir det Ivan eller Kristijan som starter mot Runar søndagf kveld? Svaret får vi klokken 19:00 i Runarhallen.