O’SULLIVAN: Håper på bedre minner fra Sørlandet – ØIF Arendal
Christian_O´Sullivan. Foto: Klubben

O’SULLIVAN: Håper på bedre minner fra Sørlandet

Landslagskaptein og Magdeburg-strateg Christian O’Sullivan har ikke mange gode minnene fra Sparebanken Sør Amfi. Det skal det bli en endring på i august.

Christian O’ Sullivan. Foto: Klubben

For O’Sullivan har ikke mange positive opplevelser fra Sparebanken Sør Amfi. Det skal endres på i august. Christian_O´Sullivan og de regjerende tyske mesterne SC Magdeburg deltar i Skarpnes Invitational 12.-14. august.
– Jeg tror ikke jeg har vunnet så mye i Sør Amfi med Bækkelaget. Dessverre ble det som regel en tur til Sørlandet uten poeng med hjem, sier Christian O’Sullivan som spilte for Rema 1000-ligakonkurrenten før han dro utenlands i 2014.

Magdeburg
Etter en tur innom landslagssjef Jonas Willes eks-klubb Kristianstad har Oslo-gutten virkelig funnet sin plass i den tyske mesterklubben. Den østtyske klubben kommer til Sparebanken Sør Amfi som ferske bundesligamestere og med sølv fra EHF European League. Tyskerne vant EHF European League og klubb-VM i 2020/2021-sesongen. VSport/Viaplay-kommentator Peder Seierstad sa i et intervju på oifarendal.no tidligere denne uka at grønntrøyene rett og slett spiller den kuleste håndballen i verden.
O’Sullivan sier at turneringen i august selvfølgelig handler om å vinne – for det er ingen som liker å tape.
– Det er lett å si at det ikke betyr så mye å vinne. At det viktigste er at man er i rute til første tellende kamp, men det er ingen som liker å tape, fastslår landslagskapteinen overfor oifarendal.no.

Dansker
Foruten vertskapet ØIF Arendal møter Magdeburg stjernegalleriet Aalborg og storklubben Bjerringbro-Silkeborg 12.-14. august i Sparebanken Sør Amfi.
– Det er veldig mange gode spillere som samles den helgen, så det gleder vi oss til, sier han videre.
For det er liten tvil om at tyskerne har spilt på seg noen større doser selvtilitt etter de to siste sesongene. Nesten-klubben har blitt en mesterklubb.
– Vi er veldig stolte av den sesongen vi leverte. Det å kunne krone den med gull i Bundesliga betyr mye.
– Er Bundesliga-gullet høydepunktet ditt som klubbspiller?
– Ja, det er det absolutt, svarer han.
Playmakeren som også innehar solide forsvargener legger ikke skjul på at gullet i det som omtales verdens beste liga skaper stolthet.
– Det er kjempestort. Det er noe av det vanskeligste å vinne. For man må være gode fra september til juni, og som oftest være litt heldige med andre resultater, sier han.

Hjem?
O’Sullivan, som fyller 31 år i august, ser ikke ut til å vende nesa hjemover med det første slik lagkamerat Magnus Gullerud (Kolstad) gjorde i sommer. Oslo-gutten har en høy stjerne i Magdeburg, noe trener Bennet Wiegert ettertrykkelig ga uttrykk for i forbindelse med O’Sullivans kontraktforlengelse i fjor sommer. Playmakerens kontrakt går ut i 2025. Da runder O’Sullivan 34 år.
– Jeg er en tilhenger av kontinuitet i spillerstallen. Med Christian O’Sullivan har vi klart å beholde en veldig god håndballspiller med karakter og en leder i våre rekker på lang sikt, sa Magdeburg-sjefen da.
– Kommer du hjem etter det?
– Det vet jeg ikke enda. Jeg trives veldig godt der jeg er. Men det er gøy at satses i mange klubber, og det kan hende turen går hjemover på et senere tidspunkt, svarer han.

Vil vise frem
Selv om O’Sullivan neppe kommer hjem til Rema 1000-ligaen med det første gleder han seg til å vise frem moderlandet og Sørlandet fra sin beste side i august til lagkompisene.
– Jeg håper jo selvfølgelig på finvær når jeg får vist frem Norge til mine lagkamerater, selv om vi ikke får nyte det når vi spiller. Men for folk som er glad i håndball, så vil man sjelden få muligheten til å se denne kvaliteten av spillere på norsk jord. Det kommer noen av verdens beste spillere, og dere vil få se hvordan deres eget lag matcher opp mot topp internasjonal motstand, avslutter en ferieklar Christian O’Sullivan.
Og ferien?
– Før oppkjøringen starter 20. juli blir det ferie i Norge og Italia med familie og venner, avslutter Christian O’Sullivan.

ØIF Arendal møtes igjen etter ferien 22. juli. Skarpnes Invitational kastes i gang 12. august.