SEIERSTAD: – Klart de kan yppe seg. Det er solide greier vi snakker om her! – ØIF Arendal

SEIERSTAD: – Klart de kan yppe seg. Det er solide greier vi snakker om her!

Få kan matche oversikten VSport/Viaplay-kommentator Peder Seierstad har om internasjonal topphåndball. ØIF Arendals tredje motstander i Skarpnes Invitational kan yppe seg mot hvem som helst.

Håndballekspert i Vsport/Viaplay Peder Seierstad. Foto: Privat

– Bjerringbro-Silkeborg er en toppklubb med mye kvalitet. De kan yppe med hva og hvem som helst, særlig i en treningsturnering som dette. For oss med norske briller blir det spennende å se hvordan Thomas Solstad (ny fra Elverum i sommer) finner sin plass i dette laget. Aksel Horgen har i flere sesonger funnet seg til rette på høyrekanten i klubben. Den er ikke like stjernetung som Aalborg og Magdeburg, men det er nok av VM-gull og EM-gull i troppen. De som har fulgt litt ekstra med vil nok kjenne igjen Rene Toft Hansen. Selv om han begynner å dra på årene vet strekspilleren hva dette handler om, mener Seierstad.
Han omtaler Bjerringbro-Silkeborg som et lag som tilhører en stadig bedre bredde i europeisk klubbhåndball.
– Det er rett og slett ekstremt mange gode lag i europeisk håndball om dagen, sier han videre.

Nerding
Seierstad, som støtt imponerer med vitale fakta og alskens funfacts underveis i egen kommentering, trekker frem historien til den danske klubben for å male et bilde av statusen med riktige farger.
– Andy Schmid var i Bjerringbro-Silkeborg før han dro til Rhein Neckar Løven i sin tid, men han er ikke den eneste toppspilleren som har vært i klubben, sier han om sveitseren som i mange år var regnet som den ultimate playmakeren i internasjonal håndball. Årsaken til at altfor få nordmenn har sett ham er statsborgerskapet. Sveits har ikke vært en gjenganger i internasjonale mesterskap. Schmid la for øvrig opp etter sist sesong.
– Det sier en del om Bjerringbro-Silkeborg, mener han.
De tidligere norske landslagsspillerne Kristian Kjelling og Espen Lie Hansen har begge hevet lønn i klubben med delt tilholdsted – Bjerringbro og Silkeborg. Silkeborg er forøvrig Arendals vennskapsby. Seiersted synes derimot at det er litt synd at høyreback Jacob Lassen (kjøpt av Hamburg) ikke blir å se på banen i Sparebanken Sør Amfi i august. Håndballeksperten er likevel ikke bekymret for kvaliteten på høyresiden av den grunn.
– De har Nikolai Øris Nielsen på den siden. Han er legende i dansk håndball med to VM-gull i pokalskapet. Neste sesong vender for øvrig Rasmus Lauge (Veszprem) hjem og han trenger ingen nærmere presentasjon. Det er en klubb som har hatt mange kvalitetsspillere og som har mange kvalitetsspillere i troppen nå, mener han.

Stjerner før og nå
Kommende Aalborg-målvakt Niklas Landin vokste seg stor i Bjerringbro-Silkeborg-trøya før karrieren skjøt fart i tyske Kiel. Nå er det en erfaren svenske som står i veien for skuddene.
– Johan Sjøstrand har spilt for Kiel, Flensburg og Veszprem og det er et kvalitetstegn i seg selv. Slike kapasiteter vet hva som kreves. Klubben var med helt inn i 2020/2021-sesongen og slo Aalborg i den ene finalen, men måtte gå slukøret ut av hallen etter den andre. Poenget er at Bjerringbro-Silkeborg er en storklubb, selv om Magdeburg og Aalborg nok klinger bedre for nordmenn. Det er et kanonlag. De er dritbra, mener Peder Seierstad.
– Kan de ta overraske i august?
– Klart de kan yppe seg. Det er solide greier vi snakker om her. I en treningsturnering kan alt skje og særlig før sesongstart, men det er først og fremst fordi danskene har et solid lag. Så blir det spennede å se om de løfter seg ytterligere i en stadig tøffere dansk serie kommende sesong, avslutter Peder Seierstad.

Bjerringbro-Silkeborg ser du i Skarpnes Invitational 12.-14. august. Har du ikke kjøpt billetter? Se under: