Gikk fra jobben i Nøtterøy Tønsberg i vår – nå er Hedin VM-klar – ØIF Arendal

Gikk fra jobben i Nøtterøy Tønsberg i vår – nå er Hedin VM-klar

Norges tidligere landslagssjef Robert Hedin har hatt et skikkelig berg-og-dalbane-år. Torsdag ble det full jubel og VM-plass etter seier mot tidligere Runar Sandefjord-trener Johan Zanottis Grønland.

Robert Hedin og USA er klar for VM i Sverige/Polen om et halvt års tid. Her avbildet i Sparebanken Sør Amfi i februar.

Svensken, som ble enig med Tønsberg Nøtterøy om å forlate jobben i mai grunnet klubbens økonomiske problemer, har i perioden som trener i Tønsberg parallelt vært landslagstrener for USA. Selv om perioden i Tønsberg endte økonomiske problemer, nedrykk og siden enighet om å forlate klubben, ble det full jubel torsdag da USA sikret seg VM-deltakelse – med Hedin på benken.

Hedins amerikanske prosjekt skulle egentlig ha møtt Norge i gruppespillet i Egypt i januar 2021, men USA måtte melde forfall grunnet corona-utbrudd i troppen. Derfor var det amerikanske mesterskapet som ble avsluttet denne uka ekstra viktig for Hedins USA. Amerikanerne, som satser målrettet mot OL på hjemmebane i Los Angeles i 2028, slo Grønland – som for øvrig trenes av tidligere Runar Sandefjord-trener, svenske Johan Zanotti, 33-26 i finalen i det Nord-Amerikanske mesterskapet.

Tidligere Runar Sandefjord-trener Johan Zanotti og Grønland må belage seg på å sitte hjemme når VM i Polen/Sverige spilles i januar neste år.

Seieren betyr at USA er klare for VM i Sverige/Polen om et halvt år. Lørdag kveld ble det klart at USA havner i gruppe med kanoner som Kroatia og lag nummer 1 og 3 fra det afrikanske mesterskapet. Lag 1 blir høyst sannsynligvis Egypt. Norge møter overraskelsen fra EM i januar, Nederland, Nord-Makedonia og Argentina i gruppespillet.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/02/herrelandslaget-disse-nasjonene-moter-norge-i-vm/


Sam Hoddersen (USA) ble toppscorer i finalen med 8 mål. Playmakeren og venstrekanten spiller til daglig for svenske Lugi.

Cuba, som har fostret frem en rekke storspillere – som siden skiftet statsborgerskap for å delta i større, internasjonale mesterskap – i årenes løp, ble nummer tre i mesterskapet etter 35-30 mot Mexico.

USA er nå kvalifisert for VM i Sverige/Polen neste januar, samt 2025 og 2027 (wildcard) og som vertskap for nevnte OL i 2028.

PS: Sist USA deltok i VM var i 2001. Det endte med fem strake tap og minus 109 (!) i målforskjell.