Herrelandslaget: – Disse nasjonene møter Norge i VM! – ØIF Arendal

Herrelandslaget: – Disse nasjonene møter Norge i VM!

I januar skal Norge opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det ble klart etter dagens trening i polske Katowice.

VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år.

Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned.

– Vi kunne hatt en bedre trekning, denne er medium, og ingen av lagene er noen «hvilepute» slik det kan være i et VM. Men vi har gode muligheter til å komme videre i mesterskapet. Dessuten kan det være greit å kjenne på temperaturen helt fra starten av. Alle lagene holder bra nivå, så vi må være klare fra starten av, sier Norges ferske landslagstrener Jonas Wille.

I hovedrunden krysser Norge mot gruppe E med Tyskland, Qatar, Serbia og Afrikas femte lag (afrikamesterskapet spilles i slutten av juli). Wille tror det kan bli et jevnt mellomspill for Håndballgutta.

– Det kunne vært verre, så jeg er ganske fornøyd og tror vi har gode muligheter for avansement. Men det blir ingen enkle kamper, så det er viktig å ha etn sterk tropp uten skader og alle gutta i form når det drar seg til, avslutter han.

Norge spiller kampene i Krakow.

Norge var seedet på øverste nivå sammen med Danmark, Sverige, Spania, Frankrike, Island, Tyskland eller det best rangerte afrikanske laget (hvem det blir, avklares senere i juli) og kunne dermed ikke møte noen av disse innledningsvis. 

Håndball-VM 2023 spilles i Sverige og Polen fra 12. til 29. januar.