Full jubel etter bystyrets arena-vedtak – ØIF Arendal

Full jubel etter bystyrets arena-vedtak

Bystyret i Arendal bevilget i dag enstemmig penger til ombygging av Sparebanken Sør Amfi. Det skaper selvsagt god stemning i ØIF-administrasjonen like før ferien tar til.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen er naturligvis fornøyd med onsdagens bystyrevedtak.

– En gledens dag! Nå kan vi endelig se fremover, smiler daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen om hallplanene som nå er enda nærmere å bli en realitet. For i februar venter Final8 (semifinaler og finaler i NM) i Sparebanken Sør Amfi.
– Dette betyr at vi kan begynne å planlegge mer konkret og særlig med tanke på Final8 som blir arrangert i Sør Amfi i februar neste år. Vedtaket viser at vi har politikere som viser vei. Veldig, veldig gledelig, mener en storfornøyd daglig leder til oifarendal.no like etter at bystyret hadde vedtatt kommunedirektørens innstilling.

Total prislapp
Agderposten meldte tidligere denne uka at prislappen på de totale anleggsplanene på Myra kommer på 153 millioner. Det innebærer både utredning av ombyggingen av Sør Amfi og bygging av ny turnhall. Planene innebærer også flytting av fotballbane, med opsjon på tak over banen.
Dog, kommunedirektørens innstilling overfor bystyret var å bevilge to millioner til et forprosjekt og 9,5 millioner til nødvendige ombygginger og – midlertidige løsninger – slik at Sør Amfi kan møte kravene om økt publikumskapasitet knyttet til Final 8 februar neste år.
Ombyggingen av Sør Amfi har vært diskutert i flere runder de senere årene. Kommunen vedtok i fjor å bruke 48 millioner, fylkeskommunen med 20 millioner.
Rent konkret er planen å flytte håndballbanen i Sparebanken Sør Amfi nærmere dagens turnavdeling, slik at tribunen på kortsiden bak mål kan trekkes helt ned på spilleflaten og at det kommer en ny tribune bak målet på den andre kortsiden. Dagens hovedtribuner er også planlagt forlenget, slik at kravet om minimum 4000 tilskuere blir en realitet.
Kravet om 4000 tilskuere er avgjørende for å i det hele tatt huse og delta i Champions League, noe som er ØIF Arendals uttalte visjon.

Bystyret diskuterte også muligheten for å invitere med inn andre interessenter til å bidra økonomisk knyttet til en ny flerbrukshall på Myra, melder Agderposten i livesendingen fra dagens bystyremøte.

En stor del av de samlede planene innebærer også å innfri Sam Eyde VGS behov for mer tilgjengelig kroppsøvingsareal.