SEIERSTAD: – Hør på ham og sluk ideene hans – ØIF Arendal

SEIERSTAD: – Hør på ham og sluk ideene hans

Vsport/Viaplay-kommentator Peder Seierstad tror Heine E. Jensens inntog i ØIF Arendal vil ta klubben fremover. Årsak? Dansken har dokumenterte resultater.

Peder Seierstad, kommentator i VSport/Viaplay tror Heine Jensens inntog i ØIF Arendal er riktig.

Det er få som har bedre kjennskap til tyske Bundesligaen og Champions League enn Seierstad. Han fulgte også Nærbø og ØIF Arendals nye hovedtrener Heine E. Jensen tett i European Cup som endte med gull helt på tampen av sesongen. Nettopp Jensens inntog i ØIF Arendal synes han er interessant.
– Spillerne kan stole på ham, ta til seg det han kommer med og sluke ideene hans. Han har dokumentert at det han driver med fungerer. Heine har også et bedre spillermateriell i ØIF Arendal enn han hadde i Nærbø. Det er moro at ØIF Arendal satser og ikke lar Elverum og Kolstad kjøre showet i Norge alene. Jeg tror også kompaniskapet med Panza (red.anm: Luka, trener i ØIF Arendal) blir sterkt, mener Peder Seierstad.

Styrkes
Med Elverums Champions League-resultater og Nærbøs gull i EHF European Cup mener han å ha belegg for at norsk klubbhåndball er i fremgang i et stadig mer krevende konkurransenivå. Enda vassere blir det når Kolstad drar på og ØIF Arendals taktskifte får satt seg. Serietoer Drammen og Leif Gautestads Runar Sandefjord har heller ikke tenkt å la det hele forbigå i stillhet. ØIF Arendal slo Elverum i den ene finalekampen i sluttspillet, men måtte som kjent gi tapt sammenlagt. Det borger for muligheter og viser kvaliteten som er i ØIF Arendals satsing.
– Jeg tror ØIF Arendal kunne ha gått hele veien i European Cup. Drammen var en straffekonkurranse unna finalespill og de kunne også ha hamlet opp med Baia Mare. Ser man rankingen norsk klubbhåndball har i Europa bør det helst inn en eller helst to norske klubber inn i gruppespillet i EHF European League. Der er konkurransen beinhard, noe ØIF Arendal har fått kjenne på i flere år, sier han og sikter til tapene mot Nantes i 2019 og PAUC i 2021. Nantes spiller denne sesongen i Champions League, mens PAUC tok tredje plass i den franske serien foran klubber som meritterte Montpellier.
– Men mulighetene er der både for å komme gjennom nåløyet eller komme seg langt i European Cup alt ettersom hvilke cuper man er kvalifisert for, legger den snakkesalige – naturlig nok – kommentatoren til.

Tøft
Enklere blir det uansett ikke kommende sesong. Tyske Flensburg skal for første gang på mange år ikke delta i Champions League, men i EHF European League. Fuchse Berlin er en annen storkanon som skal bite fra seg i EHF European League. Hovedstadsklubben har vært fast inventar der de siste årene. Magdeburg vant fjorårets turnering, men måtte gi tapt for Benfica i finalen i samme turnering i vår.
– Som jeg har sagt en del ganger tidligere er det ekstremt mange gode håndballag i Europa om dagen. Nivået i EHF European League er nesten latterlig høyt, og det krever enormt med dyktighet og litt flaks for å komme gjennom nåløyet, fastslår den friske kommentatoren.

Spent
Håndballkommentatoren er spent på hvordan ØIF Arendal vil takle siste rest av generasjonsskifte kommende sesong. Klubblegendene Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen har begge gitt seg. Selv om Seierstad påpeker at Skarpnes Invitational er en treningsturnering i oppkjøringen, handler turneringen for ØIF Arendals del om å skaffe referanser når nevnte Magdeburg, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg står klare.
– Å skaffe seg referanser bør være hovedmålet mot slik motstand. Hvor godt står man mot Tysklands beste håndballag Magdeburg? Klarer man å tilpasse seg nivået mot Aalborg? Som sagt har ØIF Arendal vist i enkeltkamper at de kan hamle opp med Elverum. ØIF Arendal har mange gode spillere og jeg vil anta at Heine først og fremst jakter svar på hvor man står mot de aller, aller beste. Personlig er jeg spent på hvordan klubbens nye spillere skal overta arven etter Paulsen og Heia Pedersen. Det er ikke gjort over natta, men signeringene klubben har gjort virker spennende. Det blir morsomt å se hvor ØIF Arendal står den helga, men det viktigste er å skaffe seg referanser på eget nivå og nivået man sikter på, avslutter Peder Seierstad.

Skarpnes Invitational spilles helgen 12.-14. august i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøper du her (trykk på annonsen under):

PS: Heine E. Jensen og Luka Panza samler ØIF-troppen og starter oppkjøringen neste fredag.