BRUTAL START: – Det endte i haik med noen kjekke karer fra Tønsberg – ØIF Arendal

BRUTAL START: – Det endte i haik med noen kjekke karer fra Tønsberg

ØIF Arendals nye høyreback Birk H. Inselseth er strålende fornøyd etter helgens teambuilding i Kilsund og første møte med nye lagkompiser, men i første øvelse fredag måtte han ty til juks.

– Strålende helg, god stemning og et fint opplegg som samlet gutta, men for meg gikk det veldig gærent allerede i første øvelse. Roing i gummibåt er ikke helt min greie. Så det endte som måtte. En dårlig start, humrer sandefjordingen og ØIF Arendals nye høyreback Birk Hermann Inselseth.

Måtte haike
Dermed endte hans første øvelse i ny klubb med juks, som han selv omtaler det hele som. For heldigvis var det andre vestfoldinger i området med langt stødigere fartøy som ga ham haik da gummibåten ikke ville det samme som Inselseth hadde planlagt.
– Jeg skal nok bite fra meg på andre områder enn gummibåtroing fremover, smiler den joviale, venstrehendte spilleren som banket inn 107 mål for Bergen sist sesong.
Inselseth møtte i likhet med Dragos Hantaru, Mathias Larson og Aksel A. Strupstad sine nye lagkompiser i ØIF Arendal for første gang fredag ettermiddag. Selv om kombinasjonen gummibåt og Inselseth ikke var den beste, gleder han seg til å bli enda bedre kjent og å komme inn i ØIF Arendal-miljøet fremover.
– En glimrende og lett omgjengelig gjeng. Jeg kommer til å skli fint inn i denne gjengen, håper jeg.

Klar for ball
Inselseth har etter siste trening med Bergen tidligere i vår drevet med egentrening. Én håndballøkt med gamleklubben Sandefjord har han også hatt.
– Det begynner å bli lenge siden med ordentlig håndball nå. Litt kasting på garasjedøra har det blitt i sommer. Har også trent fysisk på treningssenter, spilt tennis, padel-tennis og løpt litt i skogen. Jeg gleder meg til å kjenne på et nytt og høyere nivå i hverdagen. Jeg er veldig klar for å komme i gang med ball nå, erkjenner han på telefon fra idylliske omgivelser utenfor Kilsund der han søndag kveld håpet på ekte fiskelykke.
– Foreløpig har jeg ikke fått noe. Jeg får håpe fiskelykken kommer i løpet av kvelden her, sier han.
For selv om det indre konkurranseinstinktet kan være krevende å finne frem til i båt og med fiskestang, kommer den tidsnok når klister og Sparebanken Sør Amfi venter mandag ettermiddag.
– Jeg gleder meg til å komme i gang, gjentar han.

Slippe seg løs
Om drøye tre uker venter Magdeburg, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg. Helgen etter håndballfesten i hans nye hjemby 12.-14. august venter topp dansk motstand i Danmark.
– Det blir kjempetøft i Skarpnes. Vi møter noen av verdens beste lag i begynnelsen der og jeg har ikke vært borte i et slikt nivå tidligere. Jeg får ta det litt som det kommer. Jeg må slippe meg litt løs og ikke tenke på alle andre ting. Det blir moro, avslutter Birk Hermann Inselseth overfor oifarendal.no.