LARSON: – Klart båndet mellom oss vil hjelpe meg – ØIF Arendal

LARSON: – Klart båndet mellom oss vil hjelpe meg

Tidligere GOG-spiller Mathias Larson ankom Arendal og Sparebanken Sør Amfi sist uke. I morgen møter han sine nye lagkompiser når oppkjøringen løpes og kastes i gang.

Mathias Larson ankom ØIF Arendal og Sparebanken Sør Amfi i helgen. Han kommer fra GOG som ble dansk mester sist sesong.

– Mine foreldre hjalp meg med flyttebil, pakkelass og alt som hører med. Nå er jeg på plass her i Sparebanken Sør Amfi, smiler ØIF Arendals nye playmaker Mathias Larson.

Fersk mester
Larson kommer til ØIF Arendal og norsk håndball som fersk mester med GOG. Fra det som mildt sagt kan beskrives som en jubelsesong fra ende til annen, skal han nå utgjøre playmaker-trio med Mario Matic og lovende Henrik Øygarden i ØIF Arendal. For Larson kommer til Norge til rett tid.
– Vi visste at vi kunne lykkes selv om Gidsel (red.anm: Matias, dansk håndballs store komet) ble skadet i EM. Vi lykkes heldigvis, smiler Larson mens han oppsummerer sist sesong i sin nye hjemby.
– Nå blir det norsk håndball?
– Det er meget spennende utvikling i den norske ligaen. Det blir flere og flere lag i serien som kan utfordre hverandre i toppen. Kolstad og Elverum er storfavoritter, men Jeg gleder meg, fastslår Larson som fikk godt med spilletid i GOG denne våren.
GOG ble som kjent danske mestere foran Aalborg og er belønnet med Danmarks faste plass i Champions League kommende sesong. Larson grep sjansen da verdensmester, medaljegrossist og håndballegenden Morten Olsen ble skadet.

– Jeg måtte være klar for å ta sjansen om den kom. Det gjorde den, men det viktigste for meg var å få trene hver eneste dag med noen av verdens beste spillere, sier han og sikter til den svenske verdensmester Oscar Bergendahl og stjerneskuddet Mathias Gidsel.
Larson er ikke den eneste dansken som er fersk i ØIF Arendal. Klubbens nye hovedtrener Heine E. Jensen har også dansk pass.
– For meg så er det helt klart en fordel. Heine kjenner den norske kulturen godt, men i begynnelsen blir det nok viktig for meg å kjenne på båndet oss mellom og den interne forståelsen vi har med samme språk. Det vil hjelpe meg i begynnelsen, mener han.

På plass
Det behøves. For 12.-14. august braker det løs mot Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg samt de regjerende tyske mesterne Magdeburg i Skarpnes Invitational. Helgen etter står de danske toppserieklubbene Holstebro, Mors-Thy og Lemvig for tur.
– Skarpnes Invitational vil gi oss gode svar på hvor vi står i forhold toppnivået i Europa. Det blir krevende å slå de tre lagene, men jeg gleder meg til å kjenne på nivået. Fordelen med sterk motstand i starten av sesongen er at vi får hevet oss, noe som gjør at vi bør ha mål om å slå de danske lagene når vi drar til Danmark i midten av august igjen, mener han.

Mathias Larson.

Fremad
TV2 Sports håndballnestor Harald Bredeli sa til oifarendal.no mandag at kanalen skal sende samtlige kamper fra Skarpnes Invitational i august. Bredeli opplyste også at det blir en dobling av direktesendte kamper på TV2 Sport kommende sesong, noe som betyr mer trykk og engasjement. Det gleder Larson.
– Flere gode lag og profiler gjør at de synes det er mer spennende. Forhåpentligvis møter enda flere publikummere opp i hallene. Det er langt mer moro å spille foran 2000-3000 mennesker enn foran 1000, fastslår 21-åringen.
– Hva kan publikum forvente av deg?
– Min jobb er å få holde til henge sammen i angrep samt å være målfarlig selv. Jeg skal være farlig i mitt eget spill og er glad i både skyte og skifte retning for å komme meg gjennom forsvaret. Klubbens tanker om en rask spillestil ser jeg veldig, veldig positivt på, smiler han.
– For mye handler om å få beina og ballen til å gå raskt, legger han til.
Den ferske danske mesteren håper også å få en større rolle i kontringsfasen enn han har hatt tidligere.
– Ja, jeg håper å bli en større del av forsvarsspillet slik at jeg også kan bidra i kontringsfasen. Å skape overtall i den fasen er jeg god til, så det håper jeg. Å skaffe en del mål som ikke koster så mange krefter blir viktigere og viktigere, sier han vel vitende om regelendringen som trår i kraft denne sesongen med utvidet avkastfelt.Håndballfamilie
Også hans søster spiller profesjonelt. Katrine Larson spiller i Skanderborg. Han kommer med andre ord fra en idrettsglad familie.
– Det går mye i sport på fritiden. Nå om dagen blir det noen timer med Tour de France på skjermen, men jeg ser og følger med på nesten alt enten det er tennis, fotball eller håndball. Jeg er også glad i være med venner og håpet mitt er å skape vennskap for livet her i Arendal, sier Larson om ofte diskuterer sport og idrett sammen med gode kompiser som spiller på toppnivå i dansk fotball.
– Hvordan gjør man seg klar til kamp og hvordan man takler ulike situasjoner. Jeg synes det er interessant å sammenligne idretter, sier han videre.
Larson har så langt vært skånet for større skader utenom en brukket tommel og forstuinger.
– Det er vel en blanding av gode gener og at jeg passer min styrketrening og forebyggende trening, smiler han.
– Og førsteinntrykket av Arendal?
– Jeg liker godt anlegget her oppe, sier han og skuer utover sin lekegrind Sparebanken Sør Amfi og alle idrettene som er samlet under ett tak.
– Så liker jeg godt ØIF Arendals drakt sist sesong. Den er kul og jeg har forstått at det kommer et nytt motiv på drakten fra Sørlandet neste sesong. Jeg har også rukket å se meg rundt om i byen og i skjærgården. Det er en veldig flott by, synes Larson som har funnet seg til rette i Kittelsbukt.
Fredag blir fokuset snudd.
– Deilig! Etter en lang sesong var det fint å få en pause, men det mest morsomme jeg vet er å spille håndball og få litt klister på hendene igjen, gliser Larson som har skrevet under en 3-årskontrakt med ØIF Arendal.
For dansken har ingen planer om å la være ta nye gull i sitt nye hjemland.
– Klubben har et superspennende konsept og det blir selvfølgelig vanskelig å slå Kolstad når Sagosen, Rød og hva det nå enn heter kommer, men vi skal bli vanskelige å slå. Vi skal bygge stille og rolig opp på det grunnlaget som ble lagt sist sesong. Jeg er kommet til Norge for å så spille om så mange medaljer som mulig, avslutter Mathias Larson.

Velkommen til ØIF Arendal, Mathias! Vi gleder oss!