JENSEN: – Vi vil helst unngå norske lag, men det handler ikke om egen tro – ØIF Arendal

JENSEN: – Vi vil helst unngå norske lag, men det handler ikke om egen tro

Og det handler ikke om troen på at ØIF Arendal kan matche Runar i 2.runde eller Nærbø fra 3.runde i European Cup.

Heine E. Jensen.

Oppsettet for European Cup ble klart tidligere denne uka. ØIF Arendal kommer inn i 2.runde og der kan Leif Gautestads Runar bli motstander. Nærbø kan ikke møtes før i 3.runde.
– Norsk klubbhåndball trenger høyere ranking i Europa. Derfor håper vi at flest mulig kommer seg så langt som mulig i europacupene og gjør det godt. Det behøver norsk håndball. Det er årsaken til at vi ønsker å vente med å trekke andre norske lag. Dessuten møter vi Runar og Nærbø nok ganger gjennom sesongen til å ønske de i vår første runde, sier den ferske ØIF Arendal-treneren Heine Jensen som ankommer Arendal og oppkjøringen til uka.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/07/13/oif-kan-mote-eks-trener-i-e-cupen/

Tok gull
Jensen og hans tidligere arbeidsgiver Nærbø tok som kjent gull i European Cup sist sesong. Drammen ble beseiret på straffekonkurranse i semifinalen sist sesong.
Turneringen ØIF Arendal skal måle krefter i kommende sesong er vektet bak Champions League og EHF European League i ranking. Norsk herrehåndball på klubbsiden falt oppsiktsvekkende nok på rankingen etter forrige sesong. Russland – som er utestengt grunnet krigen i Ukraina – og Norge byttet plass.
De mest kjente lagene som blant annet ligger i trekningsbollen i september er foruten Runar lag som Haukar (Island), Wacker Thun (Sveits, deltok i Champions League 2018/2019), Bregenz (Østerrike), RK Partizan (Serbia) og PAOK (Hellas).
– Vi må rett og slett se hva som kommer når 2.runde skal trekkes i september. Det blir ingen lange reiser inn i Russland på oss denne sesongen, men det hadde vært moro med noen lag som også er litt nye og ukjente som for eksempel Romania, Tyrkia eller Italia. Utfordringen med lag fra slike nasjoner er som oftest å få nok informasjon, men det er en del av gamet, forklarer Jensen på telefon fra Danmark.

Tyrkia
For de som har fulgt ØIF Arendal kan ikke unngå å huske skandalekampene i tyrkiske Selkaspor høsten 2018. Avføring og urin som fløt i garderoben var blant de mindre hyggelige stikkordene som kan nevnes fra den gang. ØIF Arendal vant mot det tyrkiske laget sammenlagt.
– Det er reiser ut i mer ukjente områder og klubber spillerne husker resten av livet. Lag ønsker å legge godt til rette for oss når vi er gjester og vi gjør det samme for dem når de kommer til Arendal, sier den erfarne treneren som har mange opplevelser i minneboka å se tilbake på.
– Er det en fordel at man ikke skal i aksjon før i oktober?
– Vi har nye spillere som skal spilles inn, men spillerne fra sist sesong er godt samkjørt. Det har Luka (red.anm: Panza, trener i ØIF Arendal) hatt god kontroll på. Derfor betyr ikke det veldig mye med tanke på våre sjanser fra eller til, men en liten fordel er det likevel. Samtidig er dette relativt likt for alle klubber, mener Jensen.
– Alt i alt får vi motstanderen vi får i 2.runde. Vi skal være klare uansett hvem som trekkes opp av bollen, avslutter Heine E. Jensen.

Som altså ønsker å unngå norske lag. Og det handler om det beste for norsk håndball.