ØIF kan møte eks-trener i e-cupen – ØIF Arendal

ØIF kan møte eks-trener i e-cupen

I går offentliggjorde EHF lag, seeding og mulige motstandere i EHF European Cup. Det kan ende med et gjensyn med ØIF Arendals tidligere trener.

Mario Matic og ØIF Arendal kan trekke Runar og gamletrener Leif Gautestad i 2.runde i EHF European Cup.

ØIF Arendal er blant de 77 lagene fra 29 land som skal kjempe om tittelen i e-cupen som ØIF Arendals nye hovedtrener Heine Jensen og Nærbø vant i slutten av mai. Lag fra Russland og Belarus er som kjent utestengt fra deltakelse i internasjonale turneringer grunnet krigen i Ukraina.

ØIF Arendal skal i likhet med regjerende mester Nærbø hoppe inn i 2.runde.

I 1.runde, som spilles i helgen 10-11. og 18.-19. september, skal klubber som islandske Vestmannayear, Maccabi Rishon-Le-Zion (Israel), Fivers (Østerrike) og tsjekkiske Dukla Praha kjempe om avansement til 2.runde.

ØIF Arendal er seedet som nr. 5 i EHF European Cup og kan få møte Leif Gautestads Runar som er det øverste seedede laget som ØIF Arendal kan møte i 2. runde som spilles 29.-30.oktober og 05.-06.november.
Foruten Runar kan ØIF Arendal trekke lag som Haukar (Island), Wacker Thun (Sveits, deltok i Champions League 2018/2019), Bregenz (Østerrike), RK Partizan (Serbia) og PAOK (Hellas).
Trekningen av andre runde, som vil avsløre lagenes motstandere, vil finne sted 20.september 2022.

Om ØIF Arendal spiller seg videre til runde 3 (spilles 4.-5. desember og 10.-11. desember) kan lag som greske Olympiakos, Nærbø, Allingsås (Sverige), RK Gorenje Velenje (Slovenia), Pfadi Wintherthur (Sveits), Besiktas (Tyrkia), Donbas Donetsk Region (sammensatt ukrainsk lag), BK-46 (Finland) og tidligere E-cupvinner AEK Athen stå klare om de nevnte lagene går videre fra 2.runde.

Kolstad og Drammen skal begge ut i kvalifikk til EHF European League. Elverum har som kjent fått plass i Champions League kommende sesong.

PS: Sjekk hele seeding og trekningslista for European Cup her: https://www.eurohandball.com/media/u1kd52l5/final_mec_system_2022_23.pdf