I KJELLEREN: – Smerte. Smerte. Det kjenner jeg på nå – ØIF Arendal

I KJELLEREN: – Smerte. Smerte. Det kjenner jeg på nå

At oppkjøringen er en kraftfull affære er Magnus Søndenå en god herreman til å bekrefte. Tirsdag morgen forsvarte han fjorårets plassering i løpstesten ingen gleder seg til.

Magnus Søndenå var som vanlig godt forberedt da ØIF-spillerne løp seg i senk da geysir-testen sto på programmet.

– Smerte. Smerte. Det kjenner jeg på nå, var alt Søndenå klarte å ytre verbalt etter å ha kjørt seg tom i likhet med resten av spillertroppen da Heine Jensen og Luka Panza inviterte til den obligatoriske Geysir-testen i Sparebanken Sør Amfi tirsdag morgen.
Han ble klokket inn tre sekunder før henholdsvis Olaf R. Hoffstad og unggutten Henrik Øygarden. Bak vinnertrioen var det tett og jevnt – og tungt.

Blytungt
Geysir-testen er naturlig ikke en hobby-syssel for menigmann. Spillerne skal først løpe 40 meter rett frem, vender opp etter 40 meter og løpe 30 meter før man rygger de siste 10 meterne baklengs. Denne øvelsen gjentas 8 ganger, slik at den totale lengden på øvelsen er 640 meter. Geysir-testen følger landslagets test-apparat – eller testbatteri som det også kalles. Melkesyra kommer før man aner det.
Testen er en av flere obligatoriske tester for spillerne i oppkjøringen. Sist uke var det 3000 meter på Lunderød og mot slutten av uka blir det testing i styrkebua for å måle ståa og få en pekepinn på hvor spillerne står målt mot fjoråret.
– Det er ganske enkelt. Vi kjører denne testen for å skaffe oss referansepunkter målt mot tidligere sesonger, hvor vi ligger nå og hva spillerne må utvikle seg på videre. Det er en tøff test, smiler hovedtrener Heine E. Jensen mens han ser spillerne løpe noen oppvarmingsrunder før testen ble blåst i gang.

Ikke kjent
Jensen, som har en lang karriere bak seg i dansk, slovakisk og tysk håndball, møtte geysir-testen for første gang da han kom til norsk håndball. Han mener testen er interessant, særlig med tanke på regelendringen om avkast som har trådt i kraft. Kort fortalt kan avkast tas fra et utvidet felt sentrert enn tidligere. Regelendringen inviterer til mer fart.
– Hvordan har oppkjøringen vært så langt?
– Vi er kommet godt i gang. Spillerne må lære meg å kjenne og jeg må lære spillerne å kjenne. Det er for tidlig å si noe spesifikt, men guttene er inne i en tung, tung treningsperiode nå. Det blir mer håndball fremover og det vil uansett ta litt tid å få inn de nye spillerne i spillsystemene som ligger her og har lagt i veggene her i flere år. Så vil jeg naturligvis komme med noen innspill og noen varianter, sier Jensen.

Interessert
At Magnus Søndenå leverer sterkt på løpstester er ingen nyhet i seg selv. Mange av ØIF Arendals supportere er kanskje mest spent på den nye kvartetten Birk H. Inselseth, Mathias Larson, Dragos Hantaru og Aksel A. Strupstads kvaliteter.
– De ser bra ut på treningsfeltet, men det er først i kamp man ser hvordan det fungerer. De fire gutta ser ut til å ha kommet fint inn i gruppa, melder Jensen mens han ser playmaker Mathias Larson også kjøre seg i senk i Sparebanken Sør Amfi.

Tirsdagen var uansett smertefull uavhengig om man er ny eller gammel. Bare spør Søndenå!