Venemyr ble mestscorende med 16 mål – ØIF Arendal

Venemyr ble mestscorende med 16 mål

Fredrik U. Venemyr ble norsk toppscorer i treningsturneringen Scandiberico med 16 mål. I fredagens kamp mot Spania satt han inn fem mål i oppgjøret som endte med spansk seier.

Fredrik U. Venemyr

– Det er gøy når skuddene sitter, forteller Venemyr til oifarendal.no etter at treningsturneringen mot Sverige, Portugal og Spania ble avsluttet mot sistnevnte fredag.

Selv om fredagens generalprøve før EM i Montenegro til uken endte med tap 31-27 mot Spania, er Venemyr naturlig nok fornøyd med å ha satt inn fem nye mål og 16 sammenlagt på tre kamper. Det gjør ham til Norges mestscorende i treningsturneringen.

Blackout
Selv om spanjolene gikk opp i 5-0 (!) og siden en åttemålsledelse før hvilen, ga aldri Venemyr og Norge opp mot et sterkt spansk mannskap i Nordstrand Arena.
– Selv om vi lå bakpå fra start av er det god vilje i laget og vi klarer å melde oss på igjen. Spania er nok en av favorittene i EM sammen med Tyskland, sier Venemyr.
For Norge spilte seg fint inn i kampen igjen etter hvilen og var kun to mål bak en periode, men det norske laget knakk aldri ikke den spanske koden helt. Spania vant til slutt 31-27. Landslagstrener Johnny Jensen var fornøyd med lagets innsats, ifølge handball.no.

– Vi vant andre omgang med ett mål, og det er bra etter sånn kampen ble. Jeg syns vi hadde trykket på rett sted mot slutten av første omgang og gjennom andreomgang, men vi kom aldri nærmere enn to mål.
Vi var litt unøyaktige i det vi gjorde, spesielt etter at vi har vant ballen. Dette ble en slitekamp, og jeg syns resultatet viser at det er god moral i dette laget. Selv om vi tapte må vi ta med oss det som er bra videre, sa han.
– Din beste turnering for u-landslaget, Fredrik?
– Jeg føler jeg har fått løpt inn flere mål i denne turneringen enn i de forrige. Så ja, jeg er godt fornøyd, avslutter Norges toppscorer over tre kamper i Scandiberico Fredrik U. Venemyr.

Sverige slo Portugal 29-20 i den andre kampen fredag.

Ungdomslandslaget møter Slovenia (4.8), Danmark (5.8) og Serbia (7.8) i gruppespillet i EM i Montenegro.

KAMPFAKTA (kilde: handball.no)
ScandIberico menn (LM04)
Norge – Spania 27-31 (13-18)
Nordstrand Arena, Oslo
Norges lag og målscorere: Lars Thomas Line 1, Kasper Bjanes Iversen, Emil Havsgård 3, Marius Olseth 2, Patrick Helland Anderson 1, Fredrik Urquizo Venemyr 5, Torger Edland 1, Henrik Ibsen, Ludvig Mohrsen Gallefoss 1, Jonas Fjæreide Fyllingen, Jesper Røisland (banens beste) 7, Daniel Ryengen Ny 1, Lars Eirik Larsen 4, Henrik Hestbek Nielsen, Mikkel Solheim 1.
Toppscorer Spania: Petar Cikusa Jelicic – 10
Utvisninger: Norge 2×2 minutter, Spania 5×2 minutter