TOPPSCORER: Venemyr med solid EM-søknad – ØIF Arendal

TOPPSCORER: Venemyr med solid EM-søknad

Frederik U. Venemyr satt inn fem mål da ungdomslandslaget (2004) slo Portugal i treningsturneringen Scandiberico i Oslo i kveld.

Fredrik U. Venemyr.

– Vi ligger under litt til pause, men kommer godt inn i det i andreomgang. Selv er jeg fornøyd med egen innsats der jeg får løpt inn noen mål. Det ble en jevn kamp som var veldig deilig å vinne, oppsummer Frederik U. Venemyr 29-28 seieren i den første treningskampen av tre i treningsturneringen som spilles i Oslo.

EM i Montenegro
Turneringen er siste oppkjøring til EM i Montenegro i august. Torsdag kveld står Sverige (kl. 18) for tur. Dagen etter er Spania siste motstander før landslagstrenerne Jan Thomas Lauritzen og Johnny Jensen tar ut den endelige EM-troppen. I Scandiberico får 19 spillere sjansen til å vise seg frem. EM-troppen teller 16 spillere.
I onsdagens kamp mot Portugal ble det ifølge handball.no mange tøffe dueller mot et sterkt portugisisk lag. Portugal ledet 16-13 til pause. Først ti minutter før slutt ble kampen snudd på 24-23. U-guttene beholdt ettmålsledelsen, men den kunne ha blitt skuslet bort i sluttsekundene. Portugal maktet ikke å utnytte det siste angrepet og dermed vant Norge 29-28.
– Det holdt akkurat. Det er nære på i håndball, så å vinne er deilig. Jeg syns vi er mye mer på i andreomgangen. Vi er gode i forsvar og målvakten tar litt flere baller. Samtidig har vi mer killerinstinkt i angrep enn i førsteomgangen, sa Johnny Jensen til handball.no etter kampslutt.

Mikkel Solheim, Torger Edland og Venemyr scoret alle fem mål.