Verdens beste oppkjøringsturnering? Fortsatt ledige billetter! – ØIF Arendal

Verdens beste oppkjøringsturnering? Fortsatt ledige billetter!

Det står ikke på antall gullvinnere fra OL, EM, VM og de største klubbturneringene når Magdeburg, Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg gjester Skarpnes Invitational og Arendal 12.-14. august.

Magnus Søndenå (f.v), Frederik Børm, Aron Palmarsson (Aalborg), Christian O’Sullivan (Magdeburg), Sebastian Barthold (Aalborg). Rene Toft Hansen (Bjerringbro) og Jørg William Fiala Gjermundnes er noen av profilene som skal i aksjon 12.-14. august i Skarpnes Invitational.

For det kanskje Europas beste oppkjøringsturnering som går av stabelen i Arendal før 2022/2023-sesongen braker løs. For det er kraftig kost som venter ØIF Arendal over tre dager på hjemmebane:

Aalborg Håndbold
Aalborg er håndball-Europas store snakkis. De norske landslagsspillerne Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er på hver sin kant, mens den svenske verdensmesteren Felix Claar styrer spillet fremover. Den islandske superstjernen Aron Palmarsson er et skue i seg selv når han fyrer av sine langskudd. Viaplay/VSport-kommentator Peder Seierstad er mest spent på klubbens ferske høyreback Mads Hoxer og hans bidrag inn i den sterke Aalborg-troppen som også består av spillere som Henrik Møllgård, Lukas Sandell (eks-Elverum), Sebastian Henneberg (eks-Elverum), Rene Antonsen og svenske Jesper Nielsen. Og senere i august slutter selve håndballikonet fremfor noen, Mikkel Hansen, seg til Aalborg-troppen. Neste sesong vender Niklas Landin (Kiel) hjem til det danske stjernegalleriet. Klubben er tydelig på at Final 4 i Champions League er målet for storsatsingen som ledes av Stefan Madsen.

Les deg opp på Aalborg her:
BARTHOLD: – Jeg får vondt når du tar det opp » ØIF Arendal (oifarendal.no)
SKARPNES INVITATIONAL: Dette er Aalborg Håndbold » ØIF Arendal (oifarendal.no)
SEIERSTAD: – Han blir «the big next thing» » ØIF Arendal (oifarendal.no)

SC Magdeburg
Den norske landslagsprofilen Christian O’Sullivan og den den tyske toppklubben kommer til Arendal som mestere i Bundesliga.
Kiel og Flensburg Handewitt er kjent for de fleste, men klubben som kanskje er best til å forvandle talentfull ungdom til å bli internasjonale toppspillere ligger øst i Tyskland. Bare spør O’Sullivan.
For de over 35 år er SC Magdeburg synonymt med en tysk håndball-legende, mannen med tatoveringer nær sagt over alt, den tyske venstrekanten, showmannen og ballkunstneren Stefan Kretzschmar. Sagt med ungdomsspråk: Han rulte. Tyskeren var den alle så opp til.
I dag nikker derimot de fleste nordmenn anerkjennende til O’Sullivan når man nevner SC Magdeburg.
Etter at klubben vant Bundesliga i 2001 var det gulltørke frem til 2020/2021-sesongen. Da vant Magdeburg EHF European League, klubb-VM og sist sesong ble Bundesliga-trofeet løftet til værs.
Den tyske klubben – med sine karakteristiske røde og grønne drakter – er en tradisjonsrik maktfaktor i tysk og internasjonal håndball, velsignet med en fanskare få andre kan skilte med. Laget spiller kampene sine i Getec Arena med plass til over 7000 tilskuere.

Det er med andre ord ikke «bare en tysk klubb» som venter ØIF Arendal, Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg i Skarpnes Invitational. Det er en institusjon av ekte tysk merke som skal spille i EHF Champions League denne sesongen.

Vårt tips: Følg ekstra nøye med på håndballartisten Omar Ingi Magnusson denne helgen!

Les deg opp på Magdeburg her:
O’SULLIVAN: Håper på bedre minner fra Sørlandet » ØIF Arendal (oifarendal.no)
SEIERSTAD: – De spiller rett og slett den kuleste håndballen » ØIF Arendal (oifarendal.no)
Ble tyske mestere to runder før slutt – 21 år siden sist! » ØIF Arendal (oifarendal.no)

Bjerringbro-Silkeborg
Den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg regnes alltid når man snakker om medaljekandidater i dansk topphåndball.

Thomas A. Solstad, som vi kjenner fra Elverum, sluttet seg til Kristian Kjellings eks-klubb i sommer. Der blir han en profil sammen med blant andre Aksel Horgen, målvakt Johan Sjøstrand og Rene Toft Hansen.
Kristian Kjelling, Niklas Landin, Jesper Nøddesbø, Michael V. Knudsen (nå sportsdirektør i klubben), Andy Schmid, Sigvaldi Gudjonsson (Kolstad) og kjempen Nikolai Jakobsen (2,11 meter høy) er noen av spillerne som har spilt i Bjerringbro-Silkeborg. Mikkel Hansens personlige servitør på landslaget, Rasmus Lauge, har også spilt for klubben. Lauge vender hjem til klubben fra og med neste sesong.

Bjerringbro-Silkeborg trenes av finske Patrick Westerholm og assistenttrener Simon Sørensen. Sørensen var assistenttrener i Århus, klubben som ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm hevet lønn i før konkursen i fjor vår.

Mannen bak det danske landslagets gullsuksess de siste årene, landslagstrener Nikolaj Jacobsen, har også vært i klubben. Det er med andre ord et kvalitetstegn om man har hevet eller hever lønn i Bjerringbro-Silkeborg.
Klubben tok dansk seriegull i 2015/16-sesongen og har til sammen tatt ni medaljer på de 12 siste sesongene. Høydepunktet i Europa er 1/16-delsfinalen i Champions League 2017/2018.
Det er med andre ord en av Danmarks aller største klubber som står klare i Sparebanken Sør Amfi denne helgen. Bjerringbro-Silkeborg avsluttet sist sesong med å ta bronse i sluttspillet i Danmark.

Les deg opp på Bjerringbro-Silkeborg her:
SEIERSTAD: – Klart de kan yppe seg. Det er solide greier vi snakker om her! » ØIF Arendal (oifarendal.no)
SKARPNES INVITATIONAL: Dette er Bjerringbro-Silkeborg » ØIF Arendal (oifarendal.no)

Kampprogrammet 12.-14. august Skarpnes Invitational:
Fredag 12. august:
Kl. 17:00 – SC Magdeburg – Bjerringbro/Silkeborg
Kl. 18:45 – ØIF Arendal – Aalborg

Lørdag 13. august:
Kl. 15:00 – Bjerringbro/Silkeborg – Aalborg
Kl. 16:45 – SC Magdeburg – ØIF Arendal

Søndag 14. august:
Kl. 11:00 – Aalborg – SC Magdeburg
Kl: 12.45: – ØIF Arendal – Bjerringbro/Silkeborg

Billetter
Billetter til kampene kjøper du her: https://oif-arendal.woow.no/#!/home
Det er lagt ut dagsbilletter der to kamper inngår. Vi oppfordrer deg til å være rask med å sikre deg billetter! Det er også mulig å kjøpe alle de seks kamper samlet.

Lagstilbud
Vi byr på flere ulike lagstilbud (1 dag, 2 dager og 3 dager). For å benytte seg av lagstilbudet må det bestilles til minimum 10 stk. Voksne som følger lag kan kjøpe billetter på lagstilbudet. Lag som benytter seg av lagtilbud får også 1 brus/1 hamburger per dag inkludert i billetten.
Bestilling av lagstilbud skjer som beskrevet under ved å sende epost til post@oifarendal.no eller ta kontakt på telefon tlf 476 66818.