NYE TIDER: – Målet er å stramme opp produksjonene – ØIF Arendal

NYE TIDER: – Målet er å stramme opp produksjonene

Daglig leder i interesseorganisasjonen Norsk Topphåndball Hein Barthold samler en rekke av tv-produsentene i klubbene i Rema 1000-ligaen i forbindelse med Skarpnes Invitational neste helg. Formålet er å forbedre tv-produksjonene i samarbeid med rettighetshaver TV2.

Illustrasjonsfoto. Arkiv.

– Totalt 16 produsenter som samles i Arendal under Skarpnes Invitational til helga. Det er en del år siden sist at dette var mulig. Nå skal vi sammen med rettighetshaver TV2 drøfte og diskutere forventningene til tv-produksjonene som skal streames på TV2 Play fremover, sier Barthold til oifarendal.no.

Rettigheter
I de siste sesongene er det Direktesport/A-Media som har vært plattformen for Rema 1000-ligaen utenom kampene TV2 har prioritert på sine plattformer. TV2 Sportens Harald Bredeli opplyste til oifarendal.no tidligere i sommer at kanalen skal, som en del av det langsiktige prosjektet om å samle norsk idrett på deres plattformer, doble antall direktesendte kamper fra Rema 1000-ligaen for menn og kvinner kommende sesong. Resten av kampene skal streames på TV2 Play. Ifølge Barthold skal TV2 også levere 40 kamper for hvert kjønn til Direktesport kommende sesong. Hvilke kamper dette blir er ikke avklart. Produksjonen skal uansett klubbenes egne eller tilknyttede produksjonsteam stå for som tidligere.
– For det første blir TV2 Play plattformen der man finner alle kampene. Det blir enklere å finne frem og vite hvor man skal gå for forbrukeren når man skal finne norsk topphåndball, mener han.

Daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

Stramme opp
For produsentene blir helgens møte i Arendal viktig. Målet er å gjøre tv-produksjonene fra landets topphåndball-arenaer likere og mer stramme i fisken.
– Denne sesongen innføres den nye avkastregelen som gjør at det sannsynligvis blir mer tempo på på banen gjennom kampen. Konsekvensen for tv-produksjonen kan være at det blir færre repriser gjennom en sending. Det er slike spørsmål vi skal bruken helgen på å drøfte sammen med TV2. Målet er å stramme opp produksjonen og møte TV2 sine forventninger og krav, sier Barthold.
Totalt 16 produsenter i tillegg til TV2 sitt produksjonsteam blir å finne i Arendal denne helga.
Samtlige kamper i Skarpnes Invitational sendes på TV2 Sport med Harald Bredeli og Bent Svele i kommentatorbua. Produksjonen i Sparebanken Sør Amfi ledes av Youcef Johansen.
– Dette blir en fin anledning for oss i NTH, produsentene og teamet i TV2 til å styrke produksjonene før sesongen. At det skjer i flotte omgivelser så tidlig i sesongen er selvsagt et pluss. Det er et spennende arbeid som venter, avslutter daglig leder i Norsk Topphåndball Hein Barthold.