BØRM: – At Bent og Harald kaller det for mitt talkshow er bare koselig – ØIF Arendal

BØRM: – At Bent og Harald kaller det for mitt talkshow er bare koselig

ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm er godt fornøyd med at TV2 Sportens håndballduo Bent Svele og Harald Bredeli kaller hans dialog med dommerne for Børms talkshow.

TV-seere får et godt innblikk i dialogen mellom dommerne og spillerne og dommerne takket være mikrofonen dommerne er utstyrt med i TV2-sendte kamper. Her er Børm og Håvard Kleven i dialog – eller talkshow, som TV2 Sportens håndballduo Bent Svele og Harald Bredeli omtaler det som.

– At Bent og Harald kaller min dialog med dommerne for mitt talshow er bare koselig, kommenterer ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm TV2 Sportens muntre sjargong angående hans dialog med dommerne gjennom kampen.

Mikrofon
Det første forsøket med å plassere lyd på kampdommerne fant sted helt tilbake i 2001. Deretter var det bokstavelig talt stille i en årreke før TV2 begynte å utstyre dommere med mikrofon. Grepet har gitt innsikt i dialogen mellom dommerparet og mellom spillere og dommere gjennom 2×30 minutter. Dialogen har gitt tv-seere innblikk i hvordan dommere og spillere kommuniserer og forklarer overfor hverandre.
Børm, som er av den snakkesalige typen på banen, har ofte en rekke saker og ting han lufter med dommerne underveis i kampen. Både smil og lune kommentarer hagler begge veier. Bent Svele og Harald Bredeli har i sluttspillet flere ganger omtalt dialogen mellom Børm og dommerparet for Børms talkshow. At dialigoen hans på banen blir fanget opp av dommerlyden gjør ham ingenting.
– Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste for å hjelpe alle på banen, svarer Frederik Børm til oifarendal lørdag formiddag om den folkekjære kommentatorduoens prat i kommentatorbua.

Mer prat
Mye tyder på at det blir litt talkshow også i kveldens finale i Sparebanken Sør Amfi. Selv om danskens snakketøy er i orden, begynner kroppen å merke presset når vi skriver 11. juni og finale nummer fire i sluttspillet.
– Det er finale, så det med å kjenne på kroppen må man gjøre når vi en gang blir ferdige, svarer Børm som etter en skuddbom satt inn syv mål i 30-25 seieren mot Elverum onsdag kveld.
Dansken har vært solid – og på alles lepper – i sluttspillet. For forsvarsgeneralen med 13 a-landskamper for Danmark har levert varene ikke bare bakover, men også fremover. 32-åringen har scoret 15 mål i de tre sluttspillfinalene så langt.
– Det ble syv mål onsdag. Blir det åtte i kveld?
– Vi kan si at jo flere folk der møter opp i hallen, jo flere mål skal vi nok score, humrer han.

Tøft
For enkelt er ingenting som blir, selv for talkshow-vert Børm i primetime lørdag kveld.
– Det blir spennende. Måten vi skal klare det på er å spille håndball og gjøre hverandre gode. Det betyr alt for oss spillere at det også er god støtte fra tribunen. Når vi mangler luft eller krefter, kan støtten fra tribunen bety at man får de siste kreftene til å kjempe med, avslutter talkshow-vert Frederik Børm.

Og du? Det er noen ledige billetter igjen! Avkast er klokken 19:15 i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøper du i ØIF-appen, eller på nettsiden her. ØIF Arendals hovedsponsor Sparebanken Sør spanderer billetter til barn og unge under 18 år. Billetter fås i døra ved ankomst.