PANZA: – Laderen min er gått varm – ØIF Arendal

PANZA: – Laderen min er gått varm

Lagene har få hemmeligheter igjen overfor hverandre etter seks kamper og alt handler om energinivå lørdag. Hvis begge lag treffer på tenningsnivået, blir detaljene avgjørende lørdag kveld.

Luka Panza.

-Vi hadde en fin energi i Terningen Arena i går kveld. Nå må vi kopiere denne og legge på enda mer energi til lørdag. Det er her alt avgjøres og Elverum kommer garantert til å Arendal med mål om å sikre gullet og slippe en femte finale. Vi har spilt mot hverandre så mange ganger at det ikke blir de helt store overraskelsene som trekkes frem fra noen av lagene, mener ØIF Arendal-trener Luka Panza.

Analyse
Derfor planlegger Panza og hovedtrener André Jørgensen Hofstøl lørdagens finalekamp alt av detaljer som kan bli avgjørende. En beslutning kan vippe en finalekamp i riktig eller gal retning. Panza mener lagene har full kontroll på hverandres styrker og svakheter. Han sier videre at det alltid er noe å rette på, også etter onsdagens finaleseier i Terningen Arena.
– Det blir noen timer foran pcen med analysearbeid. PC-laderen min har gått varm, humrer han.

Helsa løs
Han fastslår samtidig at helsa til spillerne må tas hensyn til i oppkjøringen til lørdagens kamp. Mange tøffe, tette kamper går på helsa løs i det som har vært en unormalt lang sesong.
– Foruten nye, grundige analyser blir oppladningen til lørdagens finale individuell og tilpasset alt av småting som spillerne må håndtere. Derfor skal noen trene fysisk idag og noen trene med ball i hallen. Fredag går vi gjennom analysen og kampplanen før en lett, taktisk trening. Spillerne må være klare når klokka er 19:15 på lørdag, og det skal vi få til, smiler han.
Han skryter av samhandlingen mellom fysisk trener Hans Olav Uldal, fysioterapeut Preben Jørgensen, spillerne og trenerapparatet.
– Jobben blir å minimalisere skaderisikoen og ikke ta for mange sjanser med helsa til spillerne. Samtidig er det finale og mye står på spill. For det er liten tvil om at adrenalinet pumper om dagen, avslutter Luka Panza.

Og det har Panza helt rett i! Fortsettelse følger…