FIALA: – Vi har hatt et håndballbibliotek som styrer – ØIF Arendal

FIALA: – Vi har hatt et håndballbibliotek som styrer

Mario Matic var tilbake med bravur onsdag kveld i 30-25 seieren mot forhåndsfavoritt Elverum.

Jørg William Fiala Gjermundnes skryter av lagkompis Mario Matic etter onsdagens finaleseier.

– Sinnsykt deilig fordi den forrige kampen var så sinnsykt skuffende. Det var mer vondt å tape den enn cupfinalen. En ræva prestasjon med over 2000 tilskuere på hjemmebane. Vi er en gruppe som aldri gir opp, sa Matic etter kampen.

Solid
ØIF Arendals playmaker Mario Matic, som kun kunne tillate seg fem minutter på banen grunnet en vond skulder i den første finalekampen, var tilbake for ØIF Arendal i den andre finalekampen lørdag kveld. Der leverte han, som resten av laget, en for svak forestilling til å tukte Elverum. Onsdag var Matic på plass slik publikum har lært ham å kjenne med en presis styring av ØIF Arendals angrepsspill. Matic stoppet på fire mål og syv målgivende pasninger. Fiala Gjermundnes hamret inn seks spillemål.
– Den vilje gutta har i dag er utrolig deilig å se. Vi har hatt et håndballbibliotek som styrer, smilte Jørg William Fiala Gjermundnes i seiersintervjuet med TV2 Sport 2 og sikter til lagkompisen.

«Håndballbiblioteket»
Magnus Søndenå omtalte Matic som «et vandrende håndballbibliotek» i forkant av sesongen. Siden har begrepet satt seg godt.
– Mario husker alt av systemer. Jeg lener meg foreløpig godt på ham og innsikten han har i spillsystemene våre. Han er vel et slags vandrende håndballbibliotek, uttalte Søndenå til oifarendal.no i august i fjor.
Onsdag kveld brukte Matic alt han fant i sitt håndballbibliotek på ny for å styre ØIF-skuta inn mot en – for mange – en noe overraskende finaleseier. Selv måtte lagkompis Fiala Gjermundnes, som fikk servert gode pasninger gjennom kampen, ta telling bak innbytterbenken i andre omgang. Da nyttet det ikke med gode pasninger, men hjelp til å kvitte seg med krampa.
– Det var krampa som tok meg. Sånn er det når man er dårlig trent, lo han.

Lørdag er det ny kamp og garantert enda mer slitne håndballkropper som står for tur…

Billetter til lørdages finalefest i Sparebanken Sør Amfi kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden: https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/564