NESTOR ØYGARDEN: – Det blir en liten omveltning for oss – ØIF Arendal
Øyestad IF 2.DIVISJON 22/23: Fra venstre står Mathias Walstrøm, Oscar Røyneland, Trygve Naustvoll, Arni Sigurbergsson, Sebastian Løvlie Simonsen, Marcus Haslestad, Tor Emil Vimme, Mathias Olsen, Edgaras Leknickas, Simen Ånjesen, Erik Lorentzen, Magnus Olsen, Noah Hansen Klock, Odin Ausland, Oscar Gran, Henrik Øygarden, Thomas Sandberget, Tengel Lindheim, Mathias Hammarstrøm, Andre Johnsen, Sverre Asser. Henrik Mjåland (liggende).

NESTOR ØYGARDEN: – Det blir en liten omveltning for oss

Øyestad IFs 2.divisjonherrer – eller gutter som det i praksis er, skal bite godt fra seg selv om nær alle 2003-modellene har reist utenbys.

Øyestad IF 2.DIVISJON 22/23: Fra venstre står Mathias Walstrøm, Oscar Røyneland, Trygve Naustvoll, Arni Sigurbergsson, Sebastian Løvlie Simonsen, Marcus Haslestad, Tor Emil Vimme, Mathias Olsen, Edgaras Leknickas, Simen Ånjesen, Erik Lorentzen, Magnus Olsen, Noah Hansen Klock, Odin Ausland, Oscar Gran, Henrik Øygarden, Thomas Sandberget, Tengel Lindheim, Mathias Hammarstrøm, Andre Johnsen, Sverre Asser. Henrik Mjåland (liggende).

– Det er en voldsom omveltning fra en sesong til en annen, men heldigvis kommer det opp en solid gjeng med 2004-spillere som skal få kjenne på nivået i 2.divisjon, sier Øyestad-trener Kjetil Øygarden som også kommende sesong får hjelp av Asle Gran på sidelinja.
2004-spillerne spilte i Bringserien sist sesong.

I toppen
Fjorårets tropp havnet på en sterk 6.plass i 2.divisjon. Det var med en stamme bestående av 2003-spillere og veteraner – i dette selskapet – som Marius Trøan Nilsen og Oscar Gran. Simen G. Aanjesen er også med videre, men 32-åringen må betraktes som en superveteran. Utenom Aanjesen er Gran den eneste igjen utenom spillerne som har kontrakt med ØIF Arendal, som Henrik Øygarden, Sverre Asser, Sebastian L. Simonsen og Fredrik Venemyr. Andre unggutter i ØIF Arendal kan også bli aktuell for spill i 2.divisjon gjennom sesongen. Kjetil Øygarden sier planen er å gi ungggutta i ØIF Arendal nok spilletid i 2.divisjon. For spilletid er nøkkel til utvikling i tillegg til en treningstung treningshverdag.
– På grunn av pandemien gikk fjorårets tropp direkte fra juniorhåndball til seniorhåndball og 2.divisjon, men det spranget klarte de bra. Nå kommer nye spillere opp og vi skal sette sammen et lag bestående nye unggutter, Simen, Oscar og spillerne som er i ØIF Arendal. Det betyr også at vi må skal ha et langt tettere samarbeid med ØIF Arendal, Heine (red.anm: Jensen) og Luka (red.anm: trener). Jeg tror denne modellen er veldig bra for utviklingen av unge spillere, sier Øygarden som selv har erfaring som proff i Sveits, spill i norsk eliteserien, landskamper og ikke minst en av arkitektene bak beslutningen og gjennomføringen om å spille ØIF Arendal inn i det gode selskap for nå 16 år siden.

Utviklingsfase
Øygarden er krystallklar på at poenget med Øyestad-satsingen i 2.divisjon handler om utvikling – ikke resultater alene. Likevel ser Øygarden for seg at laget skal kjempe blant de fem beste i avdelingen.
– Igjen, ungutter må spille håndball for å utvikle seg og for å skaffe seg erfaringer på seniornivå. Blir det opprykk en eller annen gang får vi ta det som det kommer, men hovedmålet med denne satsingen er utvikling individuelt og lagmessig. Opplegget rundt laget blir også mer profesjonelt enn i forrige sesong, forteller en som vanlig over middels håndballsengasjert Kjetil Øygarden.
Øyestad-laget spiller i samme avdeling (nr. 2) som sist sesong. Herkules, Vålerenga, Urædd og Bærums Verk Topphåndball (tidligere St. Hallvard/Fold HK) er blant de andre, antatte topplagene kommende sesong.

Åpner
Publikum får en sjanse til å se den nye satsingen allerede til helgen. Laget skal spille tre forkamper i Skarpnes Invitational mot henholdsvis Viking og danske EliteSport Vendsyssel (nivå 3). Det danske laget trenes for øvrig av tidligere Sørfjell-trener Morten Arvidsson. Arvidsson var mannen som trente Sørfjell opp i eliteserien for over 20 år tilbake. Dog, fredag spiller Oscar Gran og unggutta mot danskene klokken 14:15 i Sparebanken Sør Amfi. Lørdag står Viking for tur klokken 11:30 samme sted, før det blir ny kamp mot danskene søndag klokken 11:00 (Granehallen).
– Det blir en fin gjennomkjøring for ungutta, avslutter Kjetil Øygarden som går på som trener sammen med nevnte Asle Gran for n’te sesongen på rad.
Øygarden ble for få år siden også kåret til årets ungdomstrener i norsk håndball. Noen er bare født til å være i en håndballhall…

PS: Øyestads G18-lag (2004) skal som vanlig forsøke å kvalifisere seg til den landsomfattende Lerøy-serien. 2.divisjonslaget sesongdebuterer hjemme mot topplaget Vålerenga 10. september.