SISTE: Apelgren har fått ny jobb – ØIF Arendal

SISTE: Apelgren har fått ny jobb

Elverums tidligere suksesstrener Michael Apelgren ble hyppig nevnt som ny mulig norsk landslagstrener i vår. Nå har Sävehof-treneren fått seg ny jobb.

Tidligere Elverum-trener Michael Apelgren blir ny assistentrener – eller assisterende forbundskaptein – for det svenske herrelandslaget under landslagssjef Glenn Solberg.

I dag meldte handbollslandslaget.se at Apelgren blir ny assistentrener for det svenske herrelandslaget. Sverige trenes av norske Glenn Solberg. Apelgren har ifølge nettstedet skrevet under en 2-årskontrakt med det svenske forbundet.

– Svensk håndball er på gang og det skal bli fint å være med på den reisen, og med et VM på hjemmevane om et halvår. Sverige har tatt store steg taktisk, nye spillere popper opp hele tiden og dialogen med dyktige spillere som er på landslaget er noe jeg virkelig liker og tror på. Glenn og jeg har hatt veldig tydelige samtaler om rollen og arbeidet, som blir en ny erfaring for meg. Mye er avklart på forhånd og dette kjennes helt riktig, sier Apelgren til nettsiden.

Apelgren, som overtok som hovedtrener i Elverum etter Christian Berge i 2014, tok seks strake sluttspillgull i Østerdalen før han vendte hjem til moderlandet.
Siden 2020 har han løftet Gøteborgsklubben Sävehof, men fremover blir det altså delt på jobb på Apelgren. Han fortsetter som trener i den svenske storklubben samtidig som han blir ny assistenttrener for Sverige.

Sverige ble som kjent europamester i Slovakia/Ungarn i januar. Sveriges tidligere assistentrener, Martin Boquist, begynner i jobben som ny assistentrener under Jonas Wille i oktober.