LORENTZEN: – Det er selvsagt kjedelig å måtte sitte hjemme – ØIF Arendal

LORENTZEN: – Det er selvsagt kjedelig å måtte sitte hjemme

Mens landslagkompisene og 2002-landslaget spiller EM i Portugal, må ØIF Arendals granittblokk av en strekspiller sitte hjemme.

Jakob F. Lorentzen har vært fast inventar på 02-landslaget. Grunnet prolaps i ryggen har han måtte se landslagskompisene kjempe fra stua hjemme i Arendal.

– Det er selvsagt kjedelig å sitte hjemme, spesielt når man vet at man egentlig skulle ha vært med, sier Jakob F. Lorentzen til oifarendal.no.
Han sier han har fulgt landslagskompisene tett i mesterskapet som sendes på VSport/Viaplay.
– Ja, jeg følger med. Dette mesterskapet kan også være det siste landslaget spiller sammen om man ikke klarer å kvalifisere seg til VM neste år.

Tøft mesterskap
Juniorlandslaget har hatt et tøft opphold i Portugal. Tre tap i gruppespillet gjorde følgelig at hovedrunden gikk uten Norges deltakelse. Den første plasseringskampen endte med tap for Færøyene. Onsdag ble det 42-34 tap mot Slovenia. Norge spiller fredag og lørdag om plassene 13.-16. Lorentzen var med på oppkjøringen til mesterskapet, men måtte gi seg på grunn av prolapsen i ryggen han har slitt med i lengre tid.
– Jeg kjenner til skaden og noen dager er verre enn andre, men alt i alt vil jeg si at den er blitt mye bedre, sier en optimistisk Lorentzen videre.
Fredag 22. juli starter oppkjøringen til ny sesong her hjemme.
– Jeg håper å være fullt med på oppkjøringen hvis det lar seg gjøre, avslutter Jakob F. Lorentzen.

Finalespillet spilles søndag. Portugal møter Sverige fredag klokken 20:30, mens Serbia og og Spania spiller semifinale klokken 17:30 fredag. Kampene sendes på VSport/Viaplay. Mesterskapet har så langt handlet mye om en av håndball-Europas store snakkiser, Francisco «Kika» Mota da Costa – som er født i 2005), Thomas S. Arnoldsen (danske, som skal til Aalborg neste sommer), Blaz Jancs lillebror Matj Janc (Slovenia) og ikke minst færøyske Elias Ellefsen a Skipagotu.

PS: Norges 2002-landslag spiller mot Kroatia idag fredag klokken 15:25.