To røde kort, et magisk publikum og en nesten-opphenting… – ØIF Arendal

To røde kort, et magisk publikum og en nesten-opphenting…

To direkte røde kort, heit stemning, ampert på parketten og et magisk publikum skapte en strålende finaleramme i Sparebanken Sør Amfi i kveld, men på parketten trakk Elverum det lengste strået med 35-39. Nå må ØIF Arendal vinne i Terningen Arena onsdag kveld.

Det ble mange situasjoner og diskusjoner utover i kveldens finale. Elverum vamt 35-29.

Artikkelen blir oppdatert.

Det er full fyr i teltet i Sparebanken Sør Amfi. Publikum har tatt med seg Magnus Søndenås budskap om å skape liv og larm i kveldens finale.
Og det startet med at Lars Jakobsen kjempet seg gjennom og satt inn 1-0 slik kun en gammel mann kan gjøre. Vilje, tæl og finaleenergi i en og samme aksjon. Scoringen satt standarden for omgangen, som ble preget av alt en finale skal inneholde. Det røde kortet kom allerede etter fire minutters spill. Elverums Endre Langaas taklet Mario Matic stygt på vei gjennom Elverums forsvar. Langaas ble belønnet med direkte rødt kort uten for mange protester.
Lagene slet med å finne rytmen og serverte flere tekniske feil enn hva lagene normalt leverer. På stillingen 3-6 etter ti minutter tok André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza timeout. Det fikk umiddelbar effekt. Magnus Søndenå, Mario Matic og Sebastian L. Simonsen satt inn tre raske mål slik at stillingen var 6-7 etter 13 minutters spill. Deretter falt ØIF Arendal tilbake og lot Elverum straffe dem hardt. Særlig Elverums Torsten Fries var skarp bakerst.

Etter 16 minutters spill markerte Jørg William Fiala Gjermudnes seg for første gang i oppgjøret og hamret inn redusering til 7-10. Deretter fulgte nok en god ØIF Arendal-periode fra det 16. til det 22. minutt og da sto det 13-14 på tavla. Sander L. Simonsen fløy inn 13-14 – en kandidat til årets mål, men ØIF Arendal fikk ikke kontroll godt nok på Elverum bakover og østerdølene dro fra på ny til 13-16.

Deretter tok det fyr på ny. Sandefjordsguttene Magnus Søndenå og Simen H. Pettersen ble begge belønnet med to minutter til nedkjøling etter 25 minutters spill. I tumultene kom begge lags spillere stormende til for å bistå hver sin lagkompis. Da spillet kom i gang igjen utnyttet Elverum situasjonen 5-5 best og økte ledelsen til 14-18 etter 27 minutter. Mario Matic avsluttet omgang med en perle fra sin posisjon til 16-19.

2.omgang
Elverum-trener Børge Lund hadde tydeligvis snakket veldig godt med sine elever i pausen. For etter 37 minutters spill hadde gjestene økt ledelsen til 24-16. Fraværet av høyreback Stig-Tore Moen Nilsen ble løst godt av tidligere ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic. Etter en laber start på oppgjøret viste Vidovic utover i kampen hvorfor han ble en kjæledegge i perioden han spilte for ØIF Arendal.
Sander L. Simonsen ga hjemmepublikum et lite håp da han reduserte til 17-24 etter 38 minutter spill. ØIF Arendal kom litt bedre etter kalddusjen og reduserte fire ganger til 21-26. Spesielt Magnus Søndenå viste kvalitet i perioden. Håpet ble tent ytterligere da Kristijan Jurisic reddet straffekastet fra Sindre Heldal, men gleden ble kortvarig. For på motsatt side sto Elverums danske målvakt Torsten Fries frem da kampen kunne ha skiftet karakter.
Det ble hett også i andre omgang, men denne gang var det ØIF Arendals kaptein Kristian Rammel som måtte sette seg på tribunen etter å ha taklet Elverums Simen H. Pettersen. Gunnar Pettersen ble godt passet på av ØIF Arendals forsvar og han var innblandet i flere dueller og debatter i andre omgang.
ØIF Arendal ga seg ikke. Særlig Sander L. Simonsen var målglad med tre scoringer og etter 22 minutters spill sto det 26-30 på tavla. Olaf R. Hofstad ga nytt håp da han reduserte til 27-31 etter 56 minutter.
Etter 58 minutters spill sto det likevel 28-32 på tavla og da Sindre Heldal satt inn 33-28 med halvminuttet igjen var kampen i realiteten avgjort.

Sander L. Simonsen ble mestscorende for ØIF Arendal med 8 mål. Eric Johansson bkle Elverums mestcorende med 7 mål.

Elverum vant 35-29 og dermed må ØIF Arendal vinne den tredje finalen i Elverum kommende onsdag.