BLOGG: – Utsagnet vårt om folkeskikk og ydmykhet blir stående enda sterkere – ØIF Arendal

BLOGG: – Utsagnet vårt om folkeskikk og ydmykhet blir stående enda sterkere

«Elverum er en grøft til høyre for Hamar et sted». Svermens Ingrid og Kari Sunde ønsker seg en ønskelåt fra Ole Paus i løpet pinseaften.

Dagens blogg er som vanlig skrevet av Kari og Ingrid Sunde, Svermen:

Etter onsdagens første finale manglet det ikke på reaksjoner på vårt blogginnlegg, som du kan lese her:

https://arendal.nth.webcore.no/2022/06/01/blogg-ydmykhet-og-folkeskikk-gjor-folk-flest-mer-likandes-enkelte-fra-elverum-burde-prove-det/

Mulig vi traff en nerve, vi liker engasjementet. Vi kunne brukt spalteplass til å forsvare oss, men det velger vi å ikke gjøre. Vi vet hva som både ble sagt og ropt, protestert mot osv. Den eneste kommentaren vi reagerer sterkt på er fra elverumssupporteren som mottok trusler om vold fra en av våre i Jordal Amfi under cupfinalen. Det er uakseptabelt! Vi HAR sett oss i speilet, utsagnet vårt om folkeskikk og ydmykhet blir stående enda sterkere etter enkelte kommentarer til oss på vei ut fra Terningen Arena.


Vi vil oppfordre alle ØIF Arendal supportere til å være imøtekommende og vennlige mot de hvitkledde både før og etter kamp slik vi alltid er. Når kampen pågår håper vi på ett vilt engasjement, bråk, støy og buing når Elverum har ballen og massiv heiing og jubling når ØIF Arendal har ballen! 

I kveld må den ballen i mål! Vekk med upresise pasninger og bruk tid på å spille seg til gode sjanser. Det er vårt råd, men nå har kun den ene av oss trenerutdannelse – trener1, lek med ball!
Fra spøk til alvor. En elverumsupporter skrev i en kommentar: «Litt heldig seier. For mange dårlige avslutninger og noen grove pasningsfeil. Kommer til å bli en slite kamp i Arendal  lørdag. Et litt skadet Arendal mannskap og et dumt rødt kort avgjorde denne kampen.»
Vi er enig. ØIF har mye å gå på, og vi håper av hele vårt hjerte at spillerne kollektivt har dagen med stor D! Da blir det moro i Norges råeste arena. 

Vi gleder oss til finalefest, og moroa starter klokka 14 i sentrum. Vi varmer opp i den flotte røde Mizuno-tskjorta vi kjøpte til cupfinalen og har selvsagt med drakt til kampen. Vi håper og tror at vi treffer mange rødkledde på No1 Sportsbaren og Madam Reiersen, litt sånn som det var i Oslo før cupfinalen. Og folkens – i kveld vil vi se folk i rødt!
Vi ser absolutt ingen god grunn til å ta på seg blått, gult, grønt, lilla og ihvertfall ikke hvitt når folk strømmer til hallen. Våre farger er rødt og svart, og har du ikke riktige farger hjemme, fortvil ikke, røde Mizuno t-skjorter fås kjøpt rimelig i hallen! 
Det blir magisk med håndballfest! Godt over 2000 billetter er solgt, det har vi ikke opplevd siden før pandemien stengte landet ned. 

Det kommer nok 40-50 hvitkledde til kveldens kamp. Vi regner med at K.G skal sette på Jahn Teigens «Optimist» til ære for Taigan. Det håper vi, vi elsker den sangen. Mulig det også blir ett sveip innom Ole Paus sin treffende låt «Elverum». Første gang vi hørte den og strofen: «Elverum er en grøft til høyre for Hamar et sted» nikket vi og tenkte spot on. Vi vil ikke sitere resten av det verset for vi er jo ikke ufine, men teksten er ganske drøy i negativ forstand…

I kveld har vi alt å vinne! Både cupfinalen og første sluttspillfinale har vist at det er mulig. I kveld skal gutta få den beste oppbackingen! Vi skal gi dem ekstra energi.
Vi har ett ønske, å sende de hvitkledde tilbake til grøfta med tap og 1-1 i finalene!

GOD KAMP!

Svermen-hilsen fra Ingrid og Kari Sunde