MR. SVERMEN: – Klart vi vinner! Vi er på oppadgående! – ØIF Arendal

MR. SVERMEN: – Klart vi vinner! Vi er på oppadgående!

Men det hadde ikke Svermen-sjefen sagt for halvannen måned siden.

– Hadde du spurt meg om dette for halvannen måned siden, hadde jeg ikke svart som jeg nå gjør. Da hadde jeg gitt Elverum seieren. Men, André, Luka og gutta har prikket inn toppformen. Nå er Søndenå tilbake og vi har fullt lag og det har vi sett hva betyr i de siste kampene. Vi gruset Runar med 8 og 7 mål i kvartfinalene og har slo Drammen i de to første semifinalen. Det er ikke så lenge siden vi tapte med ti borte for nettopp Drammen. Å vinne håndballkamper gjør noe med hodet hos håndballspillere. Gutta sjøl mener det er 50/50 nå. Troen betyr ekstremt mye, fastslår Mr. Svermen Jørn Holmestrand.
– Ekstremt mye, gjentar han.

Sørlandsk tro
Og tro har skapt mirakler blant sørlendinger tidligere. Holmestrand innrømmer at han har problemer med å sitte stille om dagen. For cupfinale er fest og det har supportersjefen ingen problemer med å erkjenne at passer han godt.
– Vi vinner 31-30. Det blir litt mål, selv om begge lag har gode målvakter, analyserer han overfor oifarendal.no.
For er det en mann ØIF Arendal og Svermens – noe over gjennomsnittet – engasjerte supportersymbol husker helt tilbake fra 2014-seieren i Oslo Spektrum, så er det Kristijan Jurisic. Det er mange som husker Svenn Erik Medhus viktige redning og legendarske time-out i sluttminuttene den gang, men for Holmestrand er 2014-finalens største helt Kristijan Jurisic.

Løp og sa takk
– Jeg minnes at jeg løp til Kristijan og takket ham. Han var hovedarkitekt den gangen og blir som alle skjønner ekstremt viktig denne gangen også. Om Kristijan mot formodning ikke skulle ha dagen, så har alle som har sett ØIF Arendal denne sesongen også sett hva Ivan (red.anm: Eres) er i stand til. I bortekampen mot Kristiansand lå han på tvers over tverrliggeren og reddet. Etterhvert kunne bare Kristiansand-spillerne bare skyte så mye de orket. Han var jo overalt! En sprellemann! Nei, dette lover godt, sier Holmestrand.
Han er også klar på at en skadefri Magnus Søndenå betyr svært mye for 2022-utgaven av ØIF Arendal.
– Jeg mener også at vi er helt avhengige av at Søndenå og Mario også fortsetter storspillet. Vi er bra besatt om dagen. Vi har rett og slett et godt lag. Nivået gutta har vist den siste måneden skaper selvfølgelig optimisme, selv om Elverum antakelig vil få favorittstempelet av de aller fleste andre, legger han til.

Misliker
Da cupfinalen ble flyttet til mai måned truet Elverum med å sende juniorlaget til cupfinalen. Årsak:
– Når man flytter cupfinalen til midt i semifinalene i sluttspillet, så vil det helt sikkert får noen utslag. Forbundet prioriterer NM, vi prioriterer sluttspill – i og med at en plass i europacupen går til det høyest rangerte laget i sluttspillet. Da må vi prioritere det. Og det kan i ytterste konsekvens føre til at ikke stiller med vårt beste lag, i verste fall et rekruttlag, sa Lund til TV2 Sporten da.
I onsdagens Agderposten sier Elverums daglige leder Mads Fredriksen dette:
– Målet vårt hele sesongen er å vinne tre titler, så jeg tror nok ikke det kommer noe juniorlag til Oslo på lørdag, sier han til Agderposten.
Holmestrand legger lite mellom når han omtaler hele debatten.
– Man stiller med det beste laget i en cupfinale. Dette ville vært en utenkelig debatt i fotballen.
Om Elverum furtet litt , eller drev med noe strategiske greier, vet ikke jeg. Å true liker jeg dårlig. Nå har de fått roet seg litt etter å ha vunnet to semifinaler mot Nærbø. Jeg synes ikke noe om den slags. Det er en cupfinale det er snakk om, selv om alle forstår at Elverums sult etter en ny sesong i Champions League selvsagt er viktig. Der har de prestert veldig sterkt og det tar vi av oss hatten for, men furting behøver vi ikke, mener han.

Tribunekamp
Det er ikke bare på banen lørdagens match – sett med ØIF Arendal-øyne – som skal vinnes. Tribunenkampen skal også vinnes. Holmestrand og Svermen har planen klar mot den andre store supportergrupperingen i norsk håndball som følger klubblagene land, strand og Europa rundt.
– For det første må jeg si at noen som steller med billettsalg og plassering av supportere i Jordal Amfi har sovet i timen. Det er egentlig ikke til å tro, men Svermen og Taigaen er altså plassert på de dårligste og nest dårligste plassene i hallen, bak målene! Det er nesten ikke til å tro, sier han.
Håpet er at Vipers-supporterne og Molde-supporterne reiser hjem etter kvinnefinalen slik at begge supportergrupperingene kan fylle langsidene med engasjement og håndballfest.
– ØIF Arendal mot Elverum sendes altså på TV2 sin hovedkanal, men man kan risikere at Svermen og Taigaen blir sittende på dårlige plasser. Jeg er litt spent på hvordan det kommer til å gå. Siste ord er ikke sagt i den saken. Vi kommer til å være på ballen for å si det med godt håndballspåk, meddeler han.
For det står mye på spill for Holmestrand, Svermen, Taigaen og supporterne til hvert av norsk håndballs to beste lag de siste årene.
– Tribunekampen blir en viktig kamp i kampen. Det blir spennende å se hvem som tar hjem cupgullet på tribunen, men en rasjonell Jørn Holmestrand står trygt på at det blir to gull – på banen og på tribunen, avslutter Mr. Svermen Jørn Holmestrand.