2014-HELT: – Jeg har to gode råd til gutta – ØIF Arendal

2014-HELT: – Jeg har to gode råd til gutta

Knut Inge Jørgensen var med på hele reisen fra 2.divisjon til eliteserien og var med på laget som tok cupgull i 2014. Han har to råd til dagens ØIF Arendal-spillere før lørdagens cupfinale.

Knut Inge Jørgensen var en bauta i ØIF Arendal i en årrekke. Han var med på hele reisen fra 2.divisjon til eliteserien og vant blant annet cupgull i 2014.

– Nyt øyeblikket og gjør alt for at kampen forblir så normal som mulig. Det var vi gode til i 2014 og det tror jeg er en viktig nøkkel til lørdag også, er en av gullvinnerne fra 2014, Knut Inge Jørgensen, sine krystallklare råd.

I form
Historien kjenner vi: ØIF Arendal vant klubbens første nasjonale tittel da Bodø ble beseiret i romjula i 2014. Den tidligere venstrekanten mener cupfinalen er mer åpen enn han hadde sett for seg for noen få måneder siden. For klubblegenden liker det han har sett av gamleklubben i april og mai. Seks seire på rad, turbohåndball og et lag som oser energi er det Jørgensen trekker frem.
– Ser man sesongen under ett er Elverum favoritter, men jeg er neppe alene om å være langt mer optimistisk på vegne av ØIF Arendal nå enn tidligere i sesongen. ØIF Arendal er på oppadgående, mens Elverum ser ut til å være nedadgående. ØIF Arendal har massevis av flow og fart i spillet, mens Elverum ikke har hatt samme tempoet i de siste kampene. De har vært tammere enn tidligere i sesongen. Jeg tror det blir et tett match. Dette blir tett, spår Knut Inge Jørgensen.

Minner
Jørgensen husker spesielt møtet med den etterhvert så omtalte røde veggen av ØIF Arendal-supportere da han gikk ut i Oslo Spektrum en time før kampstart i 2014.
– En cupfinale er noe alle spillere drømmer om å spille. Det er håndballens store festdag og rammen rundt er spesiell. Jeg unner alle en slik opplevelse. Minnene sitter godt, smiler han.
Bak Jørgensen er minnet fra 2014 foreviget på den ene kortsiden i Sparebanken Sør Amfi.
– Da vi løp inn møtte vi trykket fra alle som sto klare for å ta oss i mot. Det ga en skikkelig boost. God stemning, fortsetter Jørgensen som idag bidrar med sin kompetanse og erfaring i trenerrollen for barnehåndballag i Øyestad IF.

Timeouten…
Men en ting sitter ekstra godt fast i Jørgensens minne. Da kampen sto og vippet falt Svenn Erik Medhus legendariske kommentar:
«- Ett mål til. Jeg lover å redde neste!»
Som sagt, så gjort.
– Jeg husker det som det var i dag, avslutter en av cupheltene fra 2014, Knut Inge Jørgensen.

Lørdagens cupfinale har avkast klokken 16:45 i Jordal Amfi i Oslo.