SPRAKK:- Det er ikke rart jeg ble litt forbanna der – ØIF Arendal

SPRAKK:- Det er ikke rart jeg ble litt forbanna der

Kristijan Jurisic ble belønnet med to-minutter etter å hisset seg kraftig opp etter ti minutter.

Kristijan Jurisic var ikke særlig fornøyd med Drammens Augst Olsen Storbugt etter at DHK-spilleren traff ØIF-målvakten i ansiktet og ikke reiste hånden for å si unnskyld. Jurisic var heldig som ikke ble belønnet med rødt kort i tumultene i etterkant.

– Jeg fikk rett og slett en ordentlig en på kjeften. Leppa sprakk og det er ikke rart jeg ble litt forbanna der, sier ØIF Arendals Kristijan Jurisic etter kveldens 33-31 seier i den andre semifinalen mot Drammen.
Drammensbenken ropte på rødt kort da Jurisic tente på alle pluggene på Drammens August Olsen Storbugt. I forkant traff Drammen-spillerens skudd Jurisic sitt ansikt. Etter en liten diskusjon, belønnet dommerne Jurisic med en to-minutters utvisning. Jurisic fikk bokstavelig talt blod på tann i resten av oppgjøret.
– Jeg har vel aldri fått en to-minutter på noe slikt tidligere, sier Jurisic.
– Tror jeg, legger han til.
Dog, episoden satt fyr på oppgjøret foran over 1400 tilskuere i Sparebanken Sør Amfi. Det ble flere ampre episoder utover i kampen. Både ØIF Arendals Lars Jakobsen og Drammens Markus Niva havnet i utvisningsstatistikken etter å ha truffet motstandere i ansiktet i taklingsforsøk. Det var liten tvil om at begge lagene var skrudd på i kveldens kamp.
– Energinivået var det ikke noe i veien med, mener han.
– Hadde August rukket opp hånda, og gitt en unnskyldning hadde jeg aldri løpt bort til ham.
– Overtenning?
– På ingen måte. Slike skudd er helt unødvendige. Neste sesong blir slike skudd i ansiktet på målvakten straffet, fastslår Jurisic som leverte 33 i redningsprosent i kveldens kamp.
Jurisic sier til Agderposten mandag kveld at situasjonen skjedde i kampens hete og at han beklaget seg til Drammens strekspiller.
– Hensikten var å rope til ham og ikke dytte ham. Jeg fikk fortjent straff, sier Jurisic overfor Agderposten.

Kan avgjøre
Selv om episoden ble den store snakkisen etter kveldens kamp, kan Jurisic og ØIF Arendal avgjøre og sikre finaleplass i sluttspillet helt på egenhånd når lagene møtes til en tredje – og det som kan bli en avgjørende – semifinale fredag 20. mars i Drammenshallen.
– Det blir ikke noe verre av at publikum leverer varene og støtter oss gjennom to fulle omganger. Supporterne våre legger press på dommere og motstandere. Det er slik det skal være på hjemmebane. Støynivået er magisk. Når Drammen kniper innpå, leverer publikum det vi behøver. Det var sinnsykt mye energi i hallen i kveld, smiler og avslutter Kristijan Jurisic.

I morgen begynner forberedelsene til cupfinalen mot Elverum kommende lørdag.

PS: Semifinalene spilles best av fem kamper, men avsluttes ved tre eller fire kamper om et av lagene har vunnet tre kamper.

(Artikkelen er oppdatert 23:22)