– Drammen har ikke jo nett i målene. Er ikke rart det går raskt da! – ØIF Arendal

– Drammen har ikke jo nett i målene. Er ikke rart det går raskt da!


Mario Matic ble kåret til ØIF Arendals beste spiller borte mot Drammen av den lokale juryen. Han var særdeles blid etter kampslutt.

Mario Matic satt inn fem mål og serverte seks målgivende pasninger mot Drammen i kveld.

– Det gikk veldig raskt i kveld?
– Det er ikke så rart. Drammen har jo ikke nett i målene, så ballen spretter ut med engang igjen. Da er det bare å løpe da, humrer Mario Matic som matet kompisene med raske pasninger i to samfulle omganger i Drammenshallen i kveld. I første omgang noterte vi oss for 11 (!) målgivende fra hans side.
For de uinnvidde: målnettingen i Drammenshallen er av det stramme slaget, noe som gjør at baller som ikke reddes av målvakt kommer raskt ut i spill igjen.
– Som skapt for tempo, sier Matic.

Femmålsseier
Magnus Søndenå løp som vanlig ut av startblokka hver gang han hadde muligheten, men Lars Jakobsen var ikke mye dårligere. Han kontret inn en rekke scoringer i oppgjøret. ØIF Arendal vant 34-29.
– Kontrasten mellom Lars på torsdagens trening og Lars fredag kveld er den største jeg noengang har sett. Han var på idag, skryter Matic.
– Vi lykkes rett og slett med det vi skulle, legger han til.
– Har dere hatt et slik tempo tidligere denne sesongen?
– Nei, det har vi ikke hatt, tror jeg.
– Hva lykkes dere med i dag som dere ikke gjorde mot Drammen i de to tapene i seriespillet?
– Tempoet, svarer han.
– Samtidig lever hver kamp sine egne liv. Man skal ikke glemme at sluttspillet, i tillegg til cupfinalen, er det vi gleder oss mest til. Sluttspillet er spesielt med mange kamper på kort tid. Nå blir jobben å nullstille oss så raskt som overhodet mulig. For Drammen kommer sterkt tilbake, sier han videre.

Slet
Hermann Vildalen, som ble toppscorer i årets Rema 1000-liga, satt inn kun fem mål mot ØIF Arendal i kveld.
– Hermann er en fantastisk håndballspiller som kommer til Arendal til mandag klar til kamp. Det er jeg helt sikker på, men i dag lyktes vi må demme godt opp mot hans kvaliteter og skudd, mener han.
For situasjonen etter kveldens overbevisende seier ligner på samme situasjon som etter seieren i den første kvartfinalen mot Runar Sandefjord i Runarhallen.
For Matic gjentar det Sondre Paulsen var tydelig på i forkant av kveldens kamp.
– Drammen var favoritter før matchen. Det er bare å se på deres prestasjoner tidligere i sesongen, men vi fokuserer på oss selv. Drammen møter kanonklare mandag. Det blir ikke mye feiring i kveld for å si det sånn. Nå må vi snu om hodene våre så raskt som mulig. I sluttspillet kan man ikke stoppe opp og tenke for mye. Det er det ikke tid til, avslutter en fornøyd Mario Matic.

Men tid til mandag bør de fleste ØIF Arendal-supportere finne. For da skal Sparebanken Sør Amfi fylles!

PS: Billetter til mandagens semifinale nr. 2 kjøpes du i ØIF-appen eller her:
https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/553