OLEG: – Hadde ikke noe valg da rakettene slo ned – ØIF Arendal
Oleg Macharashvili, mot Fyllingen våren 2017

OLEG: – Hadde ikke noe valg da rakettene slo ned

Tidligere ØIF Arendal-spiller Oleg Macharashvili holdt lenge stand i hjembyen i Øst-Ukraina. Nå har han flyktet vestover.

Oleg Macharashvili, her mot Fyllingen våren 2017.

– Jeg måtte dra vestover da rakettene kom oftere og oftere. I min hjemby begynte det å bli for farlig å være da rakettene begynte å slå ned på utsiden av byen. Så jeg måtte rømme vestover hvor jeg nå befinner meg, forteller Macharashvili som på halvannet år i Norge fikk seg mange bekjente og venner i Arendal og i Horten etter oppholdene i ØIF Arendal og Falk Horten.
Det er lite som tyder på konflikten nærmer seg en løsning med det aller første i krigen som har rystet en hel verden og som ryster fortsatt.

Foreldrene
Den tidligere høyrebackens foreldre har allerede flyktet til Norge. Her har de vært i seks uker, forteller han til oifrendal.no. Selv kan han ikke forlate hjemlandet ettersom menn i stridbar alder ikke får lov å forlate Ukraina.
– Mine foreldre bor foreløpig hos min søster, men de venter på hjelp fra myndighetene. Foreløpig har det ikke skjedd så mye, forteller han videre.
Han sier videre at foreldrene har kontaktet hjelpeorganisjonene, men fått beskjed om å vente.
– Hvor lenge vet vi ikke, sier Oleg Macharashvili.
Ukraineren er tydelig på at han og det ukrainske folk setter tydelig pris på støtten og omtanken.
– Jeg setter veldig pris på alle som bryr seg og som støtter Ukraina, avslutter han – på telefon vest i Ukraina.

Artikkelen er publisert i samråd med Macharashvili.