2 dager igjen: – Det er vel en fare for at vi blir lei av hverandres tryner – ØIF Arendal

2 dager igjen: – Det er vel en fare for at vi blir lei av hverandres tryner

ØIF-veteran Sondre Paulsen deler sjefens syn om favorittstempel før fredagens semifinale i sluttspillet mot Drammen.

– Det er klart det er tungt å tape på den måten Drammen gjorde mot Nærbø i semifinalen i e-cupen. Det er ikke alle som får spilt en e-cupfinale som håndballspiller. Nå røk sjansen deres for denne gang. Kjenner jeg Drammen-spillerne rett, er de ekstremt revansjelystne og gjør vel alt for å reise seg igjen. Vi hadde helst sett at de hadde spilt to e-cupfinaler mellom semifinale-slagene mot oss de neste ukene. Ser man sesongen under ett er Drammen favoritter. Det må vi bare forholde oss til, analyserer ØIF-veteranen.

Revansjelysten
Selv om ØIF Arendal har spilt seg fint opp gjennom to solide kvartfinalekamper mot Runar Sandefjord, er han ikke i tvil om hvilket lag som bærer favorittstempelet i semifinalene lagene mellom.
– Drammen tok sølv i seriespillet og har gjennom sesongen vist solid kvalitet. Samtidig har de ikke tid til å dvele for lenge med Nærbø-tapet. De må komme seg videre og nå står det potensielt fem kamper og venter. Jeg har alltid vært en tilhenger av å spille best av fem kamper. Da er det virkelig fortjent om man vinner sammenlagt. Den første kampen handler ofte om å ta og føle på hverandre. Standarden blir satt der. Det er vår hovedoppgave å nettopp sette den standarden. Vi klarte å sette standarden i den første bortekampen mot Runar i kvartfinalen. Så blir oppgaven å ta en seier nummer to på hjemmebane, mener Paulsen.

God stemning
Paulsen var før kvartfinalekampene mot Runar tydelig på ØIF Arendal var i en flytsone, først med en god kamp mot Elverum samt overbevisende seire mot Haslum og Kristiansand. Med seierne i kvartfinalen står ØIF med fire strake vinster.
– Det er masse selvtillitt i troppen om dagen og stemningen er følgelig god. Vi er inne i en stigning og nå ligger det litt i potten. Når man først har kommet til semifinalen kan alt skje. Det vet alle, sier Paulsen som nikker på om sirkushesten har ferten av sagmugg.
– Absolutt, smiler han.
– Jeg tror mange som så kvartfinalene fikk med seg at stadig flere spillere for alvor har meldt seg på. Nå skal vi bruke den energien inn mot Drammen og prøve å få dem ut av sporet. Det blir ikke enkelt, men utgangspunktet vårt blir bedre og bedre for hver dag. Vi gleder oss til å fortsette i flytsonen vår, avslutter Sondre Paulsen

Raske
For mye handler om å få Drammen til å spille etablert angrepsspill. Det lyktes Nærbø med søndag.
– Er vi ikke skjerpet i angrepsspillet er de nådeløse. Vi må være nøye og ikke gjøre enkle feil, medgir Paulsen som selvsagt gleder seg til å møte sine gamle lagkompiser Hermann Vildalen, August B. Pedersen, Sindre Aho og Andre Bergsholm Kristensen igjen. For med best av fem kan det bli mange dueller de neste ukene.
– I den første kampen deles det ut noen karameller som ingen glemmer. I den andre kampene blir det knuffing, i den tredje blir det enda mer av det. I den fjerde så hater man motstanderne litt ekstra og i den femte blir det vel full bevæpning. Jeg liker konseptet best av fem, selv om vi garantert kommer til å bli lei av hverandres tryner. Det er vel også litt av sjarmen med konseptet, avslutter Sondre Paulsen.

For fredag smeller det i Drammenshallen.