SØNDENÅ:- Flott at idretten tar et standpunkt – ØIF Arendal

SØNDENÅ:- Flott at idretten tar et standpunkt

Magnus Søndenå var banens beste spiller mot Halden. Før kampen markerte ØIF Arendals og Haldens spillere sammen med publikum symbolsk støtte til Ukraina og det grufulle som utspiller seg der.

ØIF Arendal-spillerne, her ved Olaf R. Hoffstad (f.v), Jørg William F. Gjermundnes, Magnus Søndenå, Richard Lindstrøm og Jakob Lorentzen, markerte sammen med Halden-spillerne og publikum støtte til Ukraina før kveldens kamp i Sparebanken Sør Amfi.

– Jeg synes det var flott at vi markerte det. Man blir jo bare lei seg av å se på nyhetene. All honnør til dem som er der nede og oppdaterer på situasjonen. Jeg synes det er flott at også idretten tar et standpunkt i denne saken, sier Magnus Søndenå til Agderposten søndag kveld.

Farget tribunen blå og gul før kampen.

ØIF Arendal hadde på forhånd trykket opp tusen ukrainske flagg til bruk i markeringen. Spillerne på begge lag løp inn med flaggene i forkant av kampen, mens publikum tok i mot spillerne med flaggene. Markeringen ble avsluttet med et minutts applaus som symbolsk støtte. At Søndenå og ØIF Arendal vant 32-28 kom naturlig nok i skyggen av det som utspiller seg i Ukraina med hele verden som publikum gjennom tv, internett og sosiale medier.

Tidligere
ØIF Arendal har sendt flere henvendelser til klubbens tidligere og godt likte spiller Oleg Macharasvhili den siste uka, uten å ha fått svar. Ukraineren befinner seg høyst sannsynlig i hjemlandet. Før kveldens kamp mot Halden holdt spillerne i ØIF Arendal og Halden sammen med publikum en markering til På spørsmål fra Agderposten om idretten ikke bør være en politikkfri sone, svarte søndagens timålsscorer dette:
-Det er et litt dypere spørsmål som man ikke kan svare ja eller nei på. I dette tilfellet er det viktig at folk i idretten taler sin sak. Folk skal ikke tvinges til å uttale seg om det, men det skal være rom for å bruke idretten som arena for å markere sin støtte. Jeg synes ikke ikke at idretten skal være en politikkfri sone i dette tilfellet.

ØIF Arendal takker alle som var til stede under søndagens støttemarkering.