Kjelling & co tapte på hjemmebane – ØIF Arendal

Kjelling & co tapte på hjemmebane

Kristian Kjelling, Hermann Vildalen og Drammen gikk på et noe overraskende tap hjemme mot Runar Sandefjord i kveldens serierunde.

Da Runars André Tuzov satt inn 8-7 til Runar midtveis i førsteomgang så aldri gjestene seg tilbake i Drammenshallen. Drammen kom riktignok opp på uavgjort 15-15 like før pause, men det var Runars kveld i Drammenshallen. Runar gikk til pause med 17-16 ledelse. Ved full tid sto det 35-31 på tavla i Drammenshallen, et noe overraskende tap ettersom Runar både har tapt mot Nærbø og Halden i de siste kampene. Dermed holder Runar seg foran ØIF Arendal på tabellen etter helgens serierunde. Martin Lindell ble Runars toppscorer med 8 mål, mens Drammens Hermann Vildalen satt inn 9 for vertene. Drammen har fortsatt seks poengs forsprang ned til nettopp Runar og åtte poeng ned til ØIF Arendal etter helgens serierunde.

Serieleder Elverum gjorde kort prosess med Nærbø i Terningen Arena. Vertene ga seg ikke før det sto 44-33 på veggen i Østerdalen. Hjemmelagets Orri Freyr Thorkelsson (8) og Lars Sigve Hamre (9) ble kampens mestscorende. Elverum ledet 25-18 til pause.

Lørdag ettermiddag måtte Sandefjord kjempe for poengene mot kriserammede Tønsberg Nøtterøy hjemme i Jotunhallen. Gjestene ledet 15-14 til pause, men toppscorer Simen Søgaard (9 mål) og Sandefjord snudde kampen og vant 32-30. Kennie Boysen var som vanlig målkåt og ble toppscorer med 8 mål. Det er ellers verdt å merke seg at den 39 år gamle sloveneren Mikael Gorensek, som har gjort comeback for å hjelpe Tønsberg Nøtterøy etter spilleflukten klubben opplevde i forbindelse med de økonomiske problemene klubben står oppe i, satt inn fem mål for Robert Hedins mannskap.

I den andre kampen som ble spilt lørdag slet Kristiansand og Eirik Køpp seg til 29-28 seier hjemme mot Bækkelaget, som stilte uten kommende ØIF-spiller Aksel Strupstad i troppen. Da Bækkelagets Emil M. Sundal satt inn 7-3 i Aquarama så det lyst ut for laget fra Tigerstaden, men et hardt kjempende Kristiansand kunne gå til pause med 15-15. Etter hvilen fulgte lagene hverandre tett, men gjestene klarte aldri å besvare Eirik Køpps seiersmål 29-28. Dermed tok våre rivaler i sørvest begge poengene.
Eirik Køpp ble toppscorer for Kristiansand med ti mål, mens Trym Korperud Johnsen satt inn ni for gultrøyene.

I den siste kampen denne helgen tok Kolstad en oppskriftsmessig seier borte mot Bergen. Kolstad ledet 11-9 til pause og vant til slutt 26-22 i Haukelandshallen. Dermed er håpet om å overleve i Rema 1000-ligaen ytterligere svekket for Bergens del. Adrian Aalberg satt inn seks mål for Kolstads, mens for Bergen ble Sebastian Waage Mossestad toppscorer med syv mål.

ØIF Arendal vant 32-28 hjemme mot Halden, etter 19-15 til pause. Magnus Søndenå satt inn ti mål for vertene, mens Truls Erik Grøtta satt inn fem for Halden.