SYMPATI-AKSJON: Bekymret for tidligere ØIF-spiller – ØIF Arendal

SYMPATI-AKSJON: Bekymret for tidligere ØIF-spiller

Grufulle handlinger, frykt og lidelse preger Europa. Søndag ønsker ØIF Arendal å vise sympati med ukrainere og et Ukraina i krig.

Sander L. Simonsen, Adrian G. Evensen og ØIF Arendal markerer sympati med Ukraina i forbindelse med søndagens hjemmekamp mot Halden.

– Vi har fått trykt opp ukrainske flagg til publikum. Hensikten er å vise sympati med Ukraina, ukrainere og alle ukrainere som bor og oppholder seg her. Vi kan kanskje ikke gjøre så mye her vi sitter, men vi kan vise vår støtte til det forferdelige som skjer foran øynene våre. Vi håper så mange som mulig blir med på denne markeringen. Dette blir vår måte å vise sympati på i det som er en tung tid for Ukraina. Det rent praktiske blir godt opplyst om i hallen før kampstart, men vi legger opp til at både spillere og publikum kan markere sympatien med ukrainske flagg, sier ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no.

Oleg Macharashvili, her avbildet i ØIF-drakt våren 2017 i en kamp mot Elverum. Til høyre står landslagets Erik T. Toft og til venstre André Lindboe.

Bruun Hansen sier til Agderposten fredag kveld at han og klubben er bekymret for tidligere ØIF Arendal-spiller Oleg Macharashvili. Ukraineren spilte i ØIF Arendal i 2017. Ukraineren har tidligere fortalt sin historie i Agderposten om opplevelsene og bekymringene knyttet til konflikten i Øst-Ukraina som startet i 2014.
– Vi har kontakt med ham fra tid til annen. Sist gang vi visste hvor han var, oppholdt han seg i Frankrike. Men nå ser det ut som om han er i Zaporizhzhia i Ukraina. Han har ikke sett de siste meldingene våre, forteller en bekymret Bruun Hansen til Agderposten fredag kveld.

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

oifarendal.no publiserte i fjor vår et lengre intervju med Oleg Macharashvili:

https://arendal.nth.webcore.no/2021/04/02/gamle-helter-hva-gjor-du-na-oleg-macharashvili/

Samlet idrettsbevegelse
Bruun Hansen opplyser at klubben har fått trykket opp rundt 1000 flagg til søndagens Rema 1000-liga kamp mot Halden. Han opplyser videre at det legges opp til den nevnte markeringen før kampstart og muligens også andre markeringer i pausen og eventuelt etter kampen.
– Scenene som utspiller seg gjør noe med oss alle. Dette er vårt lille bidrag i en tid som gjør noe med oss alle, fortsetter han.
ØIF Arendal har forankret søndagens planlagte sympati-aksjon med Norges Håndballforbund. Norges Håndballforbund ga for øvrig sin støtte til Norges Idrettsforbunds fordømmelse – sammen med øvrige deler av norsk idrett – av Russlands krigshandlinger torsdag ettermiddag. Norges Idrettsforbund kunngjorde i en pressemelding torsdag at det nå ikke bør arrangeres internasjonale idrettsarrangementer i Russland.
– Russlands aggresjon overfor Ukraina er helt uakseptabel og er handlinger vi tar sterk avstand fra, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Støtter
– Vi vil uttrykke vår dypeste medfølelse til alle borgere som nå blir berørt av krigshandlingene i Ukraina. En spesiell tanke sender vi til de venner og kontakter vi har i ukrainsk håndball, sa håndballpresident Kåre Geir Lio til handball.no torsdag ettermiddag.
Håndballpresidenten understreker ifølge handball.no at det nå er uaktuelt å sende norske lag til Russland. Drammen HK skulle ha spilt returkamp mot Krasnodar sist helg, men Drammen valgte å holde seg hjemme grunnet krigsfrykt og spillerens sikkerhet.
– Klubblag skal vite at vi er klare for å kjempe deres sak dersom de, som følge av krigshandlingene, vil avstå fra å gjennomføre planlagte reiser, sier Lio.

Søndagens kamp mot Halden har avkast klokken 17:00. Bruun Hansen oppfordrer publikum til å møte opp i god nok tid til å være med på sympatiaksjonen.