SISTE: Skrudde på turboen – sjokket Drammen! – ØIF Arendal

SISTE: Skrudde på turboen – sjokket Drammen!

ØIF Arendal leverte et voldsomt tempo borte mot Drammen i kveld. Anført av troppens mer erfarne herrer løp ØIF Arendal over Kristian Kjellings disipler. Nå skal Sparebanken Sør Amfi fylles mandag kveld!

ØIF Arendal hadde mye å juble for etter en fantomkamp i Drammenshallen i kveld. Arkivfoto.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

Slik var kampen
Etter en nervøs start fra begge lag – og først ettertre minutters spill – åpnet tidligere ØIF Arendal-spiller Sindre Aho ballet ved å sette inn 1-0 til vertene. Mario Matic svarte og utlignet i første motangrep. Slik fortsatte førsteomgangen. Lagene fulgte hverandre tett og det ble tidvis høyt tempo og mange fine angrep fra hvert av lagene. Etter ti minutter sto det 4-5 til ØIF Arendal.
Etter tjue minutters spill sto det 9-9. Etter 25 minutter sto det 13-13. Minuttet senere, etter at Lars Jakobsen og Magnus Søndenå satt inn hver sine scoringer, sto det 15-13. Den ledelsen ga ØIF Arendal, i hovedtrener André Jørgensen Hofstøl og Sondre Paulsens sykdomsfravær, blod på tann og da Mario Matic løp og hamret inn 18-14 sekunder før dommerne blåste av, ble det naturlig nok full jubel i Drammenshallen. Magnus Søndenå (5), Sander L. Simonsen (3) og Lars Jakobsen (4) var mestscorende for ØIF i første omgang.
Særlig ØIF Arendals bakrekke, med Mario Matic, Lars Jakobsen og Magnus Søndenå skrudde på tempoet og viste årets sølvvinner at semifinalene blir en tøff affære.

2. omgang
Pausen hadde tydeligvis gjort vertskapet godt. Selv om Magnus Søndenå åpnet omgangen slik han herjet i førsteomgangen, spiste Drammen sakte men og sikkert opp ledelsen i begynnelsen av andreomgangen i Drammenshallen. Etter 40 minutters spill sto det 22-22 på tavla. Da våknet Richard Lindstrøm, Mario Matic og Frederik Børm og ØIF Arendal ledet 26-23 fem minutter senere.
Åtte minutter før full tid viste Lars Jakobsen, som legger opp etter sesongen, for sjette gang at selv eldre ballspillere vet hva tempo og skuddarm er. Seks minutter før slutt sto det 30-26 på måltavla favør ØIF Arendal. Lars Jakobsen var ikke snau da han fire og et halvt minutt før slutt på ny kontret inn en ny scoring til 31-27.
Olaf R. Hoffstad punkterte kampen da han satt inn 33-29 drøye minuttet før slutt. Hoffstad satt inn 34-29 like etter – noe som også ble sluttresultatet.

ØIF Arendal vant 34-29 og dermed leder ØIF Arendal 1-0 i kamper. Mandag møtes lagene igjen – i Sparebanken Sør Amfi klokken 19:15. Billetter kjøpes her på nettsiden eller i ØIF-appen!