SISTE: Børm & co vant igjen! – ØIF Arendal

SISTE: Børm & co vant igjen!

ØIF Arendals forsvarsgeneral herjet i begge ender av banen i kveld. Nå kan ØIF Arendal sikre finaleplass med seier i Drammenshallen 20. mai.

Frederik Børm var outstanding i kveldens seier mot Drammen. Han scoret åtte spillemål og var en av mange fremtredende spillere i den andre semifinalen i sluttspillet. ØIF

KAMPFAKTA FINNER DU I NEDERST I ARTIKKELEN. ARTIKKELEN OPPDATERES.

ØIF Arendal vant 33-31 og leder dermed 2-0 i kamper. Semifinalene spilles best av fem kamper. Neste semifinale spilles 20. mars i Drammenshallen.

Slik var kampen
Mario Matic åpnet ballet der han slapp i Drammenshallen fredag med å sette 1-0 og 2-1. Deretter var det Jørg William Fiala Gjermundnes sin tur til å markere seg med både 3-2 og 4-2. Da sto det ikke engang 4 minutter på kuben i Sparebanken Sør Amfi. Kristijan Jurisic skulle ikke være noe dårligere foran et entusiastisk hjemmepublikum og reddet tre skudd på stripe. Da meldte Gøran Sørheim seg på med sin kvalitet. Etter åtte minutters spill sto det 5-4 på tavla.
Etter drøye ti minutter ble det skikkelig ampert på parketten. Drammens August Olsen Storbugt traff Kristijan Jurisic i ansiktet med et skudd, noe som gjorde at ØIF Arendals målvakt instinktivt fyrte seg kraftig opp og pådro seg en 2-minutters utvisning for reaksjonen. Jurisic var nok heldig som unngikk det røde kort i situasjonen.

Kristijan Jurisic storspilte og var på hugget i kveldens oppgjør.

Olaf R. Hoffstad og Frederik Børm satt deretter inn henholdsvis 8-6 og 9-7. Etter 17 minutter var Børm frempå igjen og la på til 11-8. Da tok Kristian Kjelling timeout.
Nevnte Hoffstad var solid i førsteomgangen og økte ledelsen til 14-10 etter 20 minutters spill. Da reddet også Kristijan Jurisic sitt andre straffekast for kvelden. ØIF Arendal ledet 15-10 etter 24 minutter. ØIF Arendal gikk til pause med 20 – 15 ledelse. Olaf R. Hoffstad er kampens mestscorende med seks scoringer i første omgang. Han scoret på samtlige forsøk i førsteomgangen. Mario Matic var som vanlig arkitekten bak mye av ØIF Arendals angrepsspill.

Andreomgang
Etter hvilen var det Drammen som åpnet best. Drammens arkitekt Gøran Sørheim reduserte til 20-16 i første angrep og strekspiller Espen G. Våg reduserte til 20-17 før to minutter av omgangen var spilt. Da våknet Frederik Børm og Jørg William Fiala Gjermundnes med hver sin scoring. Etter 39 minutter sto det 23-20 på måltavla. Drammen reduserte på ny og stemningen i Sparebanken Sør Amfi var nervøs. Da fant Mario Matic ØIF Arendals strekspiller Frederik Børm med det som kanskje var dagens vakreste innspill. Dansken var solid i avslutningsøyeblikket og satt inn 24-21.
Etter 45 minutters spill var ØIF Arendal fem mål foran igjen, 27-22, – etter to scoringer av Sander L. Simonsen. Da så Kristian Kjelling seg nødt til å ta timeout igjen.
Det ga umiddelbar effekt for gjestene. Oskar Olafsson reduserte til 27-23 i første angrepet etter timeouten etter et fint gjennombrudd. Da våknet Kristijan Jurisic etter en svakere periode og reddet flere viktige baller.
Deretter ble det amptert igjen i Sparebanken Sør Amfi. Tidligere ØIF Arendal-spiller Hermann Vildalen, som satt på benken i hele kampen, var ikke fornøyd med kampens dommerpar og pratet på seg – først et gult kort og deretter en to-minutter. Minutter senere var Lars Jakobsens tur til å sone noen ufrivillige minutter på benken etter å ha truffet en Drammen-spiller i ansiktet. Åtte minutter før slutt sto det 28-26 på tavla.

ØIF Arendal økte ledelsen mot slutten, men Drammen gjorde det unødig spennende i sluttminuttene før Sander L. Simonsen satt spikeren i Drammen-kista førti sekunder før slutt til 33-31.

Kampfakta 2. semifinale, sluttspill Rema 1000-ligaen (Oppdateres)