Vipers klare for Final 4 – ØIF Arendal

Vipers klare for Final 4

Vipers Kristiansand vant 33-24 over Krim i returoppgjøret i kvartfinalen idag. Dermed er den regjerende Champions League-mesteren klare for Final 4 i Budapest i juni.

– Denne prestasjonen vitner om godt trenerarbeid og og en god treningskultur i laget. Ole har gjort en fantastisk jobb, sier TV2-ekspert Bent Svele til TV Sporten etter lørdagens seier og sikter til Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Vant stort
Vipers vant den første kvartfinalekampen mot Krim med hele 32-25 i Ljublijana. Kveldens overbevisende seier var derfor ikke særlig overraskende. Etter sist sesong forsvant spillere som Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune og Linn Jørum Sulland ut av dørene i Aquarama. I begynnelsen av sesongen ble det tøft mot flere storklubber i gruppespillet, men, det er det få i Norges beste klubb på kvinnesiden som bruker mye energi på etter kveldens bragd.
Final 4 spilles første helga i juni i den nye storhallen MVM Dome i Budapest. Der venter ungarske Gyør og vinneren av Esbjerg og Bucuresti samt franske Metz. Metz går videre på walkover mot russiske Rostov Don. Russsiske håndballag er som kjent utestengt fra internasjonale mesterskap grunnet krigen i Ukraina.

Jørg William Fiala Gjermundnes, her avbildet i Aquarama i Kristiansand, etter storseieren mot Kristiansand Topphåndball i siste serierunde. Aquarama tilfredsstiller ikke fremtidens krav til Champions League-arena. Vipers Kristiansand kan derfor blir tvunget til å se vestover til Sparebanken Sør Amfi.

Arendal
Mens Vipers fortsetter med å imponere på banen, jobbes det iherdig i kulissene for at fremtidens Champions League-kamper fortsatt skal bli spilt i Kristiansand. For Vipers har kun dispensasjon til å spille Champions League-kamper i Aquarama. Kapasiteten på 2000 tilskuere er halvparten av kravet om 4000 sitteplasser. Kravet slår inn om to år, skriver NRK. NRK skrev om saken tidligere i uka. Sparebanken Sør Amfi og Arendal ble nevnt som alternativ til hjemmekamper i Kristiansand såfremt hallutfordringen ikke blir løst i Kristiansand.
ØIF Arendals storstue skal som kjent gjennom en ombygging som skal øke tilskuerkapasiteten. ØIF Arendal skal som kjent huse norske Final8 i februar i årene fremover.
NRK skriver også at det er planer om en ny storhall i Kristiansand, men at det trolig ligger flere år frem i tid. Daglig leder i Vipers, Per Geir Løvstad, sier til NRK at det er politisk vilje i Kristiansand og håper på fortgang.
– Vi har ambisjoner om å være i Final 4 hvert år. Da trenger vi fasiliteter, sier Vipers-sjefen blant annet til NRK.

Hvis ikke, kan fremtidens Champions League-fester muligens bli spilt i Arendal.

Uansett, mandag blir det ny folkefest i Sparebanken Sør Amfi når Drammen gjester Magnus Søndenå & co i den andre semifinalen i sluttspillet. For i potten i sluttspillet ligger nettopp en mulig Champions League-billett?

Billetter til mandagens semifinale kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden.